PSV Eindhoven

pakumpulan bal-balan saka Walanda

Philips Sport Vereniging, dikenal kanthi jênêng PSV utawa PSV Eindhoven, yaiku klub ulah raga saka Eindhoven, Walanda kang kakênal saka cabang bal-balan.

PSV Eindhoven
Logo PSV Eindhoven
Jeneng dawaPhilips Sport Vereniging NV
ParabanBoeren (Petani)
Rood-witten (Merah-putih)
Red White Army (wadyabala merah-putih)
Yasa31 Agustus 1913
SetadhiyonStadion Philips
Eindhoven, Brabant Utara, Nèderlan
Momotan35.000[1][2]
MantriPeter Swinkels
LigaEredivisie
2023/24ke-1, Eredivisie
Kandhang
Njaban
Current season

PSV yaiku saka telu klub bal-balan gedhé dhéwé ana ing Walanda, liyané yaiku Ajax Amsterdam lan Feyenoord Rotterdam. Klub iki duwé jejuluk Boeren (basa Walanda: "wong tani") marga saka laladan provinsi.

Gelar besut

Nasional besut

Eredivisie
  • Juara (25): 1928–1929, 1934–1935, 1950–1951, 1962–1963, 1974–1975, 1975–1976, 1977–1978, 1985–1986, 1986–1987, 1987–1988, 1988–1989, 1990–1991, 1991–1992, 1996–1997, 1999–00, 2000–2001, 2002–2003, 2004–2005, 2005–2006, 2006–2007, 2007–2008, 2014-2015, 2015-2016, 2017-2018, 2023-24
Piala KNVB
  • Juara (11): 1949–1950, 1973–1974, 1975–1976, 1987–1988, 1988–1989, 1989–1990, 1995–1996, 2004–2005, 2011-2012, 2021-2022, 2022-2023
Piala Johan Cruijff
  • Juara (8): 1991–1992, 1995–1996, 1996–1997, 1997–1998, 1999–2000, 2000–2001, 2002–2003, 2008–2009

Internasional besut

Mbotên resmi besut

Pratélan pemain besut

Skuat utama besut

Per 10 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Przemysław Tytoń
2   DF Stanislav Manolev
3   DF Wilfred Bouma
4   DF Marcelo
5   DF Erik Pieters
6   MF Mark van Bommel (kapten)
7   FW Ola Toivonen
8   MF Kevin Strootman
9   FW Tim Matavž
10   MF Georginio Wijnaldum
11   FW Jeremain Lens
No. Pos. Jeneng
13   MF Atiba Hutchinson
14   FW Dries Mertens
18   DF Timothy Derijck
19   DF Jetro Willems
21   GK Boy Waterman
22   FW Memphis Depay
23   MF Orlando Engelaar
24   MF Marcel Ritzmaier
25   DF Mathias Jørgensen
29   FW Jürgen Locadia
31   GK Ruud Swinkels

Disilihaké besut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
17   DF Abel Tamata (ke Roda JC Kerkrade)
41   GK Jeroen Zoet (ke RKC Waalwijk)

Dipensiunaké besut

  • 12 – Pendukung klub (juru main kaping 12)
  • 99Phoxy (maskot)

PSV Muda besut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
  GK Benjamin van Leer
  FW Gianluca Maria
  DF Imad Najah
  DF Jetro Willems
  FW Jurgen Locadia
  DF Maikel Verkoelen
  FW Memphis Depay
  GK Nigel Bertrams
  FW Oussama Tannane
No. Pos. Jeneng
  MF Peter van Ooijen
  DF Raoul Esseboom
  DF Robert Guerain
  MF Marcel Ritzmaier
  MF Jason Bourdouxhe
  DF Marco Ospitalieri
  DF Stefano Marzo
  FW Ruben Bentancourt

Cathêtan Sikil besut

  1. http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/EuroExperience/competitions/UEFACup/01/67/58/86/1675886_DOWNLOAD.pdf
  2. "Philips Stadium". psv.nl. Diarsip saka sing asli ing 2011-12-04. Dibukak ing 04 Dhésèmber 2011. {{cite web}}: Check date values in: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba besut

Cithakan:Eredivisie

Anggota G-14

  Ajax |   Arsenal |   FC Barcelona |   Bayer Leverkusen |   Bayern Munich

  Borussia Dortmund |   PSV Eindhoven |   Internazionale |   Juventus

  Liverpool |   Manchester United |   AC Milan |   Lyon |   Marseille

  Paris Saint-Germain |   FC Porto |   Real Madrid |   Valencia