Uruguay

Républik Wétan Uruguay (basa Sepanyol: República Oriental del Uruguay) iku nagara cilik ing Amérika Latin.

República Oriental del Uruguay
Patakaning Uruguay
Pataka
Aditamènging Uruguay
Aditamèng
Cihnabrawit: Libertad o Muerte
(Sepanyol: "Kebebasan atau Kematian")
Gunagita: Orientales, la Patria o la tumba
Dunungpenering Uruguay
Kuthagara
lan brehakutha
Montevideo
JawatbasaSepanyol
PapréntahanRépublik
Kemerdekaan
• Banyu (%)
1,5%
Population
• Pikira-kira 2006
3.163.700 (128)
• Cacahjiwa 2002
3.399.237
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$30,95 miliar (90)
• Saben wong
US$9.107 (67)
ArtacihnaPeso (UYU)
Laladan wektuUTC-3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-2
Durawadasandi598
Nagarasandigreha.uy

Nagara iki wewatesan karo Brasil ing sisih lor, Kali Uruguay ing sisih kulon, sungapan Río de la Plata (River Plate) ing kidul-kulon, karo Argentina ing sisih sebrang kaloroné, lan Samudra Atlantik kidul ing sisih kidul-wétan. Sing ndunungi ana 3,3 yuta lan watara 1,7 yuta manggon ing kutha krajan, kang uga dadi kutha gedhé dhéwé yaiku Montevideo.

Jeneng "Uruguay" asalé saka basa Guaraní saka Paraguay, kang tegesé "Kali manuk-manuk kang Dilukis". Nagara iki minangka nagara kang paling cilik mnomer loro ing Amérika Kidul lan salah siji kang ékonomi lan politiké paling stabil.

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut