Tuduhaké menu pokok

Républik Paraguay iku nagara ing Amérika Kidul kang kakurung dharatan lan manggon ana ing sisih Kali Paraguay. Paraguay wewatesan karo Argentina ing sisih kidul lan kulon-lor, Brasil ing sisih wétan-lor, lan Bolivia ing kulon-kidul. Jeneng nagara iki tegesé "banyu kang mili menyang samodra", asalé saka tembung Guaraní: pará ("samodra"), gua ("menyang/saka"), lan y ("banyu").

República del Paraguay
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Paz y justicia
(Spanyol: "Bedhamèn dan Keadilan")
Antem: Paraguayos, República o Muerte
Kutha krajan
lan paling gedhé
Asunción
Basa resmi Spanyol, Guaraní
Papréntahan Républik
 •  Présidhèn Fernando Lugo
 •  Wakil Présidhèn Federico Franco
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) 2,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 6.365.294 (100)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$27,58 miliar (96)
 •  Per kapita US$4.553 (109)
Valuta Guaraní (PYG)
Zona wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-3)
Kodhé bèl 595
TLD Internèt .py

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Kategori:Nagara]]