Paraguay

Républik Paraguay iku nagara ing Amérika Kidul kang kakurung dharatan lan manggon ana ing sisih Kali Paraguay. Paraguay wewatesan karo Argentina ing sisih kidul lan kulon-lor, Brasil ing sisih wétan-lor, lan Bolivia ing kulon-kidul. Jeneng nagara iki tegesé "banyu kang mili menyang samodra", asalé saka tembung Guaraní: pará ("samodra"), gua ("menyang/saka"), lan y ("banyu").

República del Paraguay
Patakaning Paraguay
Pataka
Aditamènging Paraguay
Aditamèng
Cihnabrawit: Paz y justicia
(Spanyol: "Bedhamèn dan Keadilan")
Gunagita: Paraguayos, República o Muerte
Dunungpenering Paraguay
Kuthagara
lan brehakutha
Asunción
JawatbasaSpanyol, Guaraní
PapréntahanRépublik
Fernando Lugo
Federico Franco
Kemerdekaan
• Banyu (%)
2,3%
Population
• Pikira-kira 2006
6.365.294 (100)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$27,58 miliar (96)
• Saben wong
US$4.553 (109)
ArtacihnaGuaraní (PYG)
Laladan wektuUTC-4
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-3
Durawadasandi595
Nagarasandigreha.py

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Kategori:Nagara]]