Tuduhaké menu pokok

Bayer Leverkusen inggih punika salah satunggalipun klub bal-balan ing Jerman ingkang basisipun wonten ing kutha Leverkusen, Westphalia. Bayer Leverkusen jumeneng nalika tanggal 1 Juli 1904, lan saged dipunkenal kanthi nama TSV Bayer 04 Leverkusen, sawijining klub ulah raga ingkang gadhah pestasi ing babagan athletik, gimnastik, basket lan sanès-sanèsipun. Bayer Leverkusen migunakaken stadion Bay Arena ing kutha Leverkusen minangka kandhangipun ingkang gadhah kapasitas papan lenggah kanthi cacah 30.210 kursi.[1]

Bayer Leverkusen
Logo Bayer Leverkusen
Jeneng dawaTSV Bayer 04 Leverkusen e.V.,
Bayer 04 Leverkusen Fußball
GmbH (Sepak bola)
ParabanWerkself ("Skuat Pabrik") Neverkusen
YasaJuli 1, 1904; 115 taun kapungkur (1904-07-01)
StadhiyonBayArena, Leverkusen
Momotan30.210
PemilikBayer AG
CEOWolfgang Holzhäuser
ManajerRoger Schmidt
LigaBundesliga
2013–14kaping 4, Bundesliga
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

SajarahBesut

Rikala tanggal 27 November 1903 Wilhelm Hauschild nyerat layang ingkang dipuntapakasmani déning 170 pekerja sasama-kanggé bendaranipun, ing pundi Friedrich Bayer dan Co, madosi panyengkuyung parusahan saperlu miwiti yasa sawijining klub ulah raga. Parusahan sarujuk saperlu nyengkuyung inisiatif, lan rikala 1 Juli 1904 Turn-und Spielverein Bayer 04 Leverkusen dipunbiyangun[2]

Rikala tanggal 31 Mèi 1907 departemen bal-balan kapisah dipunbentuk wonten ing klub. Wonten ing budaya ulah raga ing Jerman nalika samanten, wonten parusahan ingkang signifikan antawising pesenam lan jnis sanèsipun saking atlet. Tundhanipun punika maringi kontribusi tumrap crah wonten ing klub: rikala tanggal 8 Juni 1928 juru main mbentuk sawijining asosiaso ingkang kapisah- Sportvereinigung Bayer 04 Leverkusen-ingkang ugi kalebet handball lan juru main Fistball, atletik, lan tinju, déné pesenam nindakaken nalika TuS Bayer 04 Leverkusen. SV Bayer 04 Leverkusen mendhet kanthi warni tradhisional klub abrit lan cemeng, kaliyan pesenam mendhet werni biru lan kuning.

PemainBesut

Tim utamaBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Bernd Leno
2   DF Daniel Schwaab
3   DF Stefan Reinartz
4   DF Philipp Wollscheid
5   DF Manuel Friedrich
6   MF Simon Rolfes (kapten)
7   FW Junior Fernándes
8   MF Lars Bender (wakil kapten)
9   FW André Schürrle
10   MF Renato Augusto
11   FW Stefan Kießling
13   MF Jens Hegeler
14   DF Hajime Hosogai
17   DF Sebastian Boenisch
No. Pos. Jeneng
18   MF Sidney Sam
19   FW Okan Aydın
20   DF Daniel Carvajal
21   DF Ömer Toprak
22   GK David Yelldell
23   DF Carlinhos (pinjaman dari Desportivo Brasil)
24   DF Michal Kadlec
27   DF Gonzalo Castro (kapten katiga)
28   MF Erik Zenga
30   MF Kolja Pusch
31   MF Dominik Kohr
33   GK Michael Rensing
36   GK Niklas Lomb
38   MF Karim Bellarabi [3]

DipunampilakenBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
  DF Danny da Costa (di FC Ingolstadt 04 sampai Juni 2014)
  DF Kostas Stafylidis (di PAOK F.C. sampai Juni 2013)
  MF Michael Ortega (di VfL Bochum sampai Juni 2013)
  MF Zvonko Pamić (di MSV Duisburg sampai Juni 2013)

Bayer Leverkusen IIBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Niklas Lomb
2   MF Julian Riedel
3   DF André Mandt
4   DF Tobias Haitz
5   DF Mirko Casper
6   MF Erik Zenga
7   FW Tobias Steffen
8   MF Kolja Pusch
9   FW Okan Aydın
10   MF Luca Dürholtz
11   MF Sebastian Hirsch
No. Pos. Jeneng
12   FW Lukas Hombach
13   MF Athanasios Mentzis
14   MF Dominik Kohr
15   DF Marian Sarr
16   DF Daniel Jamann
17   DF Denny Herzig
18   FW Hamadi El Ghaddioui
19   FW Christoph Siefkes
20   FW Gianluca Marzullo
21   GK Fabrice Vollborn
22   GK Tomasz Bobel

PrestasiBesut

NasionalBesut

Bundesliga:

DFB-Pokal:

2nd Bundesliga North:

ÉropahBesut

Piala UEFA:

Liga Champions UEFA:

YouthBesut

Cathetan sukuBesut

  1. http://www.abseits-soccer.com/clubs/leverkusen.html The Abseits Guide to German football
  2. "The Early Years – It all started with a letter". Bayer04.de. Dijupuk 20 Pebruari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. http://www.football-lineups.com/games/?campaign=15.73 Bayer Leverkusen formations at football-lineups
  4. a b http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/clubs/club=50109/index.html Bayer 04 Leverkusen] at UEFA

Pranala njabaBesut