Portegal

nagara ing Eropa Kulon

Républik Portegal yaiku nagara ing Éropa pérangan kidul-kulon. Nagara iki wewatesan karo Sepanyol ing sisih lor lan wétan. Ing sisih kulon wewatesan karo Samudra Atlantik. Saliyané iku, Portegal uga duwé laladan ing Madeira, Azores lan Kapuloan Selvagens. Portegal ngeklaim siji laladan cilik sing jenengé Olivença kang dikuasani déning Sepanyol wiwit Konggrès Wina. Jeneng lawas utawa latin saka nagara iki yaiku Lusitania.

República Portuguesa
Patakaning Portegal
Pataka
Aditamènging Portegal
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: A Portuguesa
Dunungpenering Portegal
Kuthagara
lan brehakutha
Lisabon
JawatbasaPortugis 1
PapréntahanRépublik
Pambentukan
• Banyu (%)
0,5%
Population
• Pikira-kira 2016
10.379.573 (83)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$194,4 miliar (40)
• Saben wong
US$18.503 (39)
ArtacihnaEuro 2 (EUR)
Laladan wektuZona wektu
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+1
Durawadasandi351
Nagarasandigreha.pt
1. Basa Miranda resmi diakoni ing 29 Januari 1999. 2. Mata uang sadurungé taun 2002 yaiku Escudo.

Tembung "Portugis" sok dianggo nyebutaké sing ndunungi utawa wong orang kang asalé saka Portegal. Tembung iki uga sebutan kanggo basa kang dianggo déning bangsa iki. Nagara-nagara penutur basa Portugis sok sinebut nagara-nagara Lusophone.

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Éropa

 
Uni Eropah (EU)
 

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani