Bulgari

Bulgari iku nagara ing Éropa Kidul-Wétan ing Balkan. Kutha krajané yaiku Sofia. Nagara iki ing sisih lor wewatesan karo Rumania, yaiku sadawaning Kali Donau. Ing sisih kulon wewatesan karo Serbia lan Républik Makédonia Lor, sisih kidul karo Yunani lan Turki. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pasisir karo Segara Ireng. Nagara iki kang ndunungi kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².

Република България
Republika Balgariya
Patakaning Bulgaria
Pataka
Aditamènging Bulgaria
Aditamèng
Cihnabrawit: Съединението прави силата
(Bulgaria: "Kesatuan ngasilaké kakuatan")
Gunagita: Mila Rodino
Dunungpenering Bulgaria
Kuthagara
lan brehakutha
Sofia
JawatbasaBulgaria
PapréntahanSistem parlementer
Kamardikaan
• Banyu (%)
0,3%
Population
• Pikira-kira 2006
7.928.901 (94)
• Cacahjiwa 2001
7.932.984
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$66,11 miliar (65)
• Saben wong
US$8.500 (69)
ArtacihnaLev (BGN)
Laladan wektuUTC+2
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Durawadasandi359
Nagarasandigreha.bg

Pamérangan administratifBesut

Taun 1987, Bulgari Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun 1999, Bulgari kapérang dadi 28 oblast (о́бласт). Saben oblast dijenengaké miturut kutha krajané

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Uni Éropa Cithakan:Éropa