Oblast

Oblast iku sawijining istilah saka basa Ruslan lan basa Slavia liyané lan tegesé kurang luwih "praja", "tlatah" utawa "provinsi". Ing basa Slavia tembung iki pasang aksarané kaya mengkéné: basa Ceko: oblast, basa Slowak: oblasť, basa Ruslan lan basa Ukraina: о́бласть, basa Bulgaria: о́бласт.

Banjur ing tlatah bekas Uni Soviet, tembung iki isih kerep dienggo, nanging lumrahé olèhé masang aksara rada béda: