Arjen Robben

Arjen Robben iku juru main bal-balan Walanda. Arjen Robben (lair ing Bedum, Groningen, Nèderlan, 23 Januari 1984; umur 37 taun) ya iku juru main bal-balan Walanda kang duwé tugas dadi glandhang sayap utawa panyerang kaloro. Ing mangsa iki panjenengané main kanggo Bayern München ing Jerman lan kanggo Nèderlan.

Arjen Robben
Arjen Robben.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Arjen Robben
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[1]
Posisi main Suwiwi
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 10
Karir nom
0000–1996 vv Bedum
1996–2000 Groningen
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2002 Groningen 50 (8)
2002–2004 PSV 56 (17)
2004–2007 Chelsea 67 (15)
2007–2009 Real Madrid 50 (11)
2009–2019 Bayern Munich 42 (30)
2019-saiki Groningen
Tim nasional
2003–2017 Walanda 53 (15)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 Juli 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 29 Sèptèmber 2020

Jroning AngkaBesut

KlubBesut

Klub Mangsa Liga Piyala Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Groningen 2000–01 Eredivisie 18 2 0 0 18 2
2001–02 28 6 6 4 34 10
Total 46 8 6 4 52 12
PSV 2002–03 Eredivisie 33 12 3 0 4 1 1 0 41 13
2003–04 23 5 2 0 8 2 1 1 34 8
Total 56 17 5 0 12 3 2 1 75 21
Chelsea 2004–05 Liga Primèr Inggris 18 7 2 0 5 1 4 1 29 9
2005–06 28 6 4 1 6 0 2 0 40 7
2006–07 21 2 4 0 8 1 4 0 37 3
Gunggung 67 15 10 1 19 2 10 1 106 19
Real Madrid 2007–08 La Liga 21 4 2 1 5 0 0 0 28 5
2008–09 29 7 0 0 6 1 2 0 37 8
Gunggung 50 11 2 1 11 1 2 0 65 13
Bayern Munchen 2009–10 Bundesliga 24 16 3 3 10 4 37 23
2010–11 14 12 2 1 2 0 0 0 18 13
2011–12 24 12 3 2 9 5 36 19
2012–13 16 5 5 4 9 4 1 0 31 13
2013–14 28 11 5 4 10 4 2 2 45 21
2014–15 21 17 2 0 7 2 0 0 30 19
2015–16 15 4 3 0 3 2 1 1 22 7
2016–17 26 13 3 0 8 3 0 0 37 16
2017–18 21 5 4 2 9 0 0 0 34 7
2018–19 12 4 2 0 4 2 1 0 19 6
Gunggung 201 99 32 16 71 26 5 3 309 144
Groningen 2020–21 Eredivisie 1 0 0 0 1 0
Gunggung 1 0 0 0 1 0
Gunggung karir 421 150 55 22 113 32 19 5 608 209

NagaraBesut

Walanda
Taun Panampilan Gol
2003 3 1
2004 8 2
2005 6 3
2006 10 2
2007 4 0
2008 6 2
2009 8 1
2010 7 4
2011 1 0
2012 10 2
2013 10 5
2014 13 6
2015 2 2
2016 1 1
2017 7 6
Gunggung 96 37

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. "Arjen Robben". ESPN. Dibukak ing 22 May 2010.

Cithakan:Skuat PD2010 Nèderlan

Cithakan:Tim nasional Euro 2008 Nèderlan