Tuduhaké menu pokok

Ivica Olić [ˈiʋitsa ˈɔːlitɕ] (lair 14 September 1979) iku juru main bal-balan Kroasia sing main ing klub Hamburger SV lan Timnas sépakbola Kroasia. Ivica akèh dipuji déning para pengagumé amarga sregeb lan duwé stamina sing ngédab-édabi.

Ivica Olić
Krasnodar-Wolfsburg (3).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ivica Olić
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Forward / Left Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Hamburger SV
Angka 11
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996–1998
1998–1999
1999–2001
2001–2002
2002–2003
2003–2007
2007–
Marsonia
Hertha Berlin
Marsonia
NK Zagreb
Dinamo Zagreb
CSKA Moscow
Hamburger SV
042 (17)
02 0(0)
042 (21)
028 (21)
027 (16)
078 (35)
048 (21)
Tim nasional
2002– Kroasia 56 (10)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17 Mèi, 2008.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 Juni 2008

Gol-gol internasionalBesut

# Tanggal Papan Mungsuh Skor Kasil Kompetisi
01. 17 April, 2002 Maksimir Stadium, Zagreb, Kroasia Flag of Bosnia lan Hércegovina Bosnia lan Hércegovina
1 – 0
2 – 0
Friendly
02. 8 June, 2002 Kashima Stadium, Kashima, Jepang Flag of Itali Itali
1 – 1
1 – 2
2002 World Cup
03. 30 April, 2003 Råsunda Stadium, Stockholm, Swedia Flag of Swèdhen Swèdhen
0 – 1
2 – 1
Friendly
04. 11 October, 2003 Maksimir Stadium, Zagreb, Kroasia Flag of Bulgaria Bulgaria
1 – 0
1 – 0
2004 Euro Qualifying
05. 29 May, 2004 Kantrida Stadium, Rijeka, Kroasia Flag of Slowak Slowak
1 – 0
1 – 0
Friendly
06. 5 June, 2004 Parken Stadium, Copenhagen, Denmark Flag of Dhènemarken Dhènemarken
0 – 2
1 – 2
Friendly
07. 16 October, 2007 Kantrida Stadium, Rijeka, Kroasia Flag of Slowak Slowak
1 – 0
3 – 0
Friendly
08. 16 October, 2007 Kantrida Stadium, Rijeka, Kroasia Flag of Slowak Slowak
3 – 0
3 – 0
Friendly
09. 21 November, 2007 Wembley Stadium, London, Inggris Flag of Inggris Inggris
0 – 2
2 – 3
2008 Euro Qualifying
10. 12 June, 2008 Hypo-Arena, Klagenfurt, Austria Flag of Jerman Jerman
2-0
2 – 1
Euro 2008

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut