Tim nasional bal-balan Dhènemarken

Tim nasional bal-balan Dhènemarken, kang ana ing sangisoré pengaturan Asosiasi Bal-balan Dhènemarken, ik sawijining tim bal-balan kang makili Dhènemarken sajeroning kaluwaraan Piala Donya FIFA.

Dhènemarken
Lambang asosiasi
JulukanDanish Dynamite, Olsen Banden
AsosiasiAsosiasi Bal-balan Dhènemarken
PelatihDhènemarken Morten Olsen, 2000-
Penampilan paling akèhPeter Schmeichel (129)
Pencetak gol paling akèhPoul Nielsen (52)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Dhènemarken Dhènemarken 2-1 Inggris Inggris
(Kopenhagen, Dhènemarken; 5 Mèi 1910)
Kemenangan terbesar
Dhènemarken Dhènemarken 17-1 Prancis Prancis
(London, Inggris; 19 Oktober 1908)
Kekalahan terbesar
Jerman Jerman 8-0 Dhènemarken Dhènemarken
(Breslau, Jerman; 16 Mèi 1937)
Piala Dunia
Penampilan4 (Pertama kali pada 1986)
Asil paling apikPerempat final, 1998
Piala Éropa
Penampilan7 (Pertama kali pada 1964)
Asil paling apikJuara, 1992

Penampilan paling apik Dhènemarken sajeroning ajang internasional ya iku nalika njuarani Piala Éropa 1992. Wektu iku sakbeneré ora lolos, nanging amarga sanksi internasional agawé timnas bal-balan Yugoslavia dilarang tandhing, banjur diganti déning timnas Dhènemarken kang ana ing urutan kaloro sawisé Yugoslavia sajeroning babak kualifikasi. Sacara ngagètaké, Dhènemarken kasil dadi juwara.

Rékor ing Piala DonyaBesut

Rékor ing Piala ÉropaBesut

Pemain kondhangBesut

Tim nasional bal-balan Eropah (UEFA)

Albania | Andorra | Armenia | Austria | Azerbaijan | Walanda | Belarus | Belgia | Bosnia-Herzegovina | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Georgia | Hongaria | Inggris | Irlandia | Irlandia Lor | Islandia | Israèl | Italia | Jerman | Kazakhstan | Kapuloan Faroe | Kroasia | Latvia | Liechtenstein | Lituania | Luxemburg | Republik Makedonia | Malta | Moldavia | Montenegro | Norwegia | Prancis | Polandia | Portugal | Rumania | Rusia | San Marino | Skotlandia | Serbia | Siprus | Slovakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Swiss | Turki | Ukraina | Wales | Yunani