Piala Konfederasi FIFA ya iku kajuwaraan bal-balan resmi kang dianakaké FIFA kang nemu kajuwaraan saka saben konfederasi kang ana ing sangisoré naungan FIFA. Kajuwaraan iki dianakaké patang taun sapisan, ya iku setaun sadurungé Piala Doya FIFA.

AsilBesut

Taun Tuan
Omah
Final Perebutan papan katelu
Juwara Skor Runner-up Papan katelu Skor Papan kapapat
1992 [1]
Detil
  Arab Saudi  
Argentina
3–1  
Arab Saudi
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat
Amérikah Sarékat
5–2 Cithakan:Country data Pasisir Gading
Pasisir Gadhing
1995 [1]
Detil
  Arab Saudi  
Dhènemarken
2–0  
Argentina
 
Meksiko
1–1
(5–4 PSO)
 
Nigeria
1997
Detil
  Arab Saudi  
Brasil
6–0  
Ostrali
Cithakan:Country data Républik Républik Céko
Républik Céko
1–0  
Uruguay
1999
Detil
  Mèksiko  
Meksiko
4–3  
Brasil
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat
Amérikah Sarékat
2–0  
Arab Saudi
2001
Detil
   Koréa Kidul lan Jepang  
Prancis
1–0  
Jepang
 
Ostrali
1–0  
Brasil
2003
Detil
  Prancis  
Prancis
1–0 (asdet)  
Kamerun
 
Turki
2–1  
Kolombia
2005
Detil
  Jerman  
Brasil
4–1  
Argentina
 
Jerman
4–3 (a.e.t.)  
Meksiko
2009
Detil
  Afrika Kidul  
Brasil
3–2 Cithakan:Country data Amérikah Sarékat
Amérikah Sarékat
 
Spanyol
3–2 (a.e.t.)  
Afrika Kidul

Distribusi juwaraBesut

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. a b Rong edhisi pisanan nyataané minangka Piala Raja Fahd kang wis bubar. FIFA banjur ngakoni edhisi iku kanthi berlaku surut minangka Piala Konfederasi.

Pranala njabaBesut

Cithakan:Piala Konfederasi FIFA