Tuduhaké menu pokok

Tim nasional bal-balan Amérika Sarékat

Tim nasional bal-balan Amérikah Sarékat wiwit pungkasan dekade 1980-an, wis dadi kakuatan anyar ing bal-balan donya. Miturut pratélan Peringkat Donya Fédération Internationale de Football Association sing diwetokaké Mèi 2006, AS wis ana ing peringkat kalima.

Amérikah Sarékat
Shirt badge/Association crest
Julukan Yanks, The Stars & Stripes
The Red, White and Blue
Asosiasi United States
Soccer Federation
Pelatih kepala Bob Bradley, 2007-
Kaptèn Carlos bocanegra -
 Most caps          = Cobi Jones (164)
Top scorer Eric Wynalda & Landon Donovan (34)
Kodhe FIFA none
First kit
Second kit
Tandhing international
Ora resmi: AS 0 - 1 Kanada
(Newark, Amérikah Sarékat; 28 November 1885)
Resmi: Swèdhen 2 - 3 AS
(Stockholm, Swèdhen; 20 Agustus 1916)
Kamenangan paling gedhe
AS 8 - 1 KapuloanCayman
(Mission Viejo, Amérikah Sarékat; 14 November 1993)
AS 7 - 0 El Salvador
(Los Angeles, Amérikah Sarékat; 5 Dhésèmber 1993)
AS 7 - 0 Barbados Flag of Barbados.svg
(Foxborough, Amérikah Sarékat; 20 Agustus 2000)
Kalah paling gedhe
AS 0 - 10 Inggris
(New York, Amérikah Sarékat; 27 Mèi 1964)
Piala Donya
Panampilan 8 (First in 1930)
Kasil paling apik Semifinal, 1930
Piala Emas CONCACAF
Panampilan 8 (First in 1991)
Asil paling apik Juwara, 1991, 2002, 2005, 2007
Confederations Cup
Panampilan 4 (First in 1992)
Asil paling apik 2nd (Runner-up), 2009

Sadurungé, bal-balan dianggep ulah raga kelas loro sing kalah populer karo American football. AS tau mèlu sajeroning telung Piala Donya (1930, 1934 lan 1950) nanging wektu iku diiloni déning para juru main imigran.

Wiwit 1990, AS ora tau absèn mèlu Piala Donya kanthi prèstasi paling apik mlebu perempatfinal ing Piala Donya 2002. Tim iki kasingkir sawisé kalah saka Jerman sing sabanjuré lolos menyang babak final.

Piala Donya 2006Besut

Pelatih Bruce Arena isih ngango sapérangan skuad 2002. Sajeroning skuad 2006 iki ana jeneng-jeneng kaya Kasey Keller, Eddie Lewis, Landon Donovan, lan DaMarcus Beasley, sarta veteran Claudio Reyna sing wis mèlu wiwit Piala Donya 1994 ing AS.

Rekor Piala DonyaBesut

Rekor Piala Emas CONCACAFBesut

  • 1991 - Juwara
  • 1993 - Juwara angka 2
  • 1996 - Juwara angka 3
  • 1998 - Juwara angka 2
  • 2000 - Perempat final (juwara angka 5)
  • 2002 - Juwara
  • 2003 - Juwara angka 3
  • 2005 - Juwara
  • 2007 - Juwara
  • 2009 - Juwara angka 2

Rékor Copa AméricaBesut

Tim Piala Donya 2006Besut

Pranala njabaBesut