Tuduhaké menu pokok

Piala Donya FIFA 2010 iku edisi kasangalas Piala Donya FIFA, kang bakal diadani ing Afrika Kidul, 11 Juni nganti 11 Juli 2010. Edisi iki wujud edisi pisanan Piala Donya ditindakaké ing bawana Afrika. Kompetisi kang dianakaké ing Bawana Afrika kang kalebu wewengkon CAF iki ndadèkaké OFC minangka siji-sijiné konfederasi kang durung naté dadi panggonan penyelenggaraan Piala Donya FIFA. Tetandhingan pambuka lan tetandhingan final bakal dianakaké ing Stadion Soccer City, ing kutha gedhé dhéwé Afrika Kidul, Johannesburg.

Piala Donya FIFA 2010
FIFA World Cup South Africa 2010
World Cup 2010 logo.png
Logo resmi Piala Donya FIFA 2010
Informasi turnamèn
Tuan omah Afrika Kidul
Tim peserta32 (dari 6 konferederasi)
Papan penyelenggaraan10 (di 9 kota)

Pemilihan tuan omahBesut

Bawana Afrika dipilih dadi tuan omah kompetisi iki minangka péranganing kawicaksanan anyar FIFA kanggo nganakaké rotasi papan penyelenggaraan turnamen Piala Donya FIFA antarané konfederasi-konfederasi FIFA.

Ing ngisor iki lima nagara kang ngajokaké pencalonan tuan omah penyelenggara.

Miturut kaputusan Komite Eksekutif FIFA kang ora marengaké anané tuan omah bebarengan, Cithakan:NagaraJeneng mundur saka prosès pencalonan. Komite Eksekutif uga mutusaké ora nerusaké pencalonan tunggal Cithakan:NagaraJeneng, amarga ora ngebaki kabèh katentuan kang tinulis sajeroning pratélan persyaratan resmi kang diwetokaké déning FIFA.

Ing ngisor iki asil pemungutan swara kanggo panentuan pungkasan tuan omah penyelenggara.

Nagara Gunggung Swara
  Afrika Kidul 14
  Maroko 10
Cithakan:NagaraJeneng 0

Asil pamungutan swara iki diumumaké déning Présidhèn FIFA, Sepp Blatter ing konferènsi pèrs tanggal 15 Mèi 2004 ing Zürich, Swiss. Miturut asil mau, Afrika Kidul dadi tuan omah penyelenggara turnamen iki.

KualifikasiBesut

Minangka tuan omah penyelenggara, Afrika Kidul bisa mlebu puteran final kanthi otomatis. Nanging, Afrika Kidul uga mèlu babak kualifikasi Zona Afrika amarga kualifikasi iki uga dadi babak kualifikasi tumrap Piala Afrika 2010. Bab ku ndadèkaké Afrika Kidul dadi tim tuan omah pisanan kang partisipasi sajeroning kualifikasi wiwit Piala Donya FIFA 1934. Kayadéné ing mangsa sadurungé, juara bertahan, ya iku Itali, wajib mèlu babak kualifikasi lan ora ngéntukaké papan kanthi otomatis.

Pangundian kanggo babak kualifikasi Piala Donya FIFA 2010 dianakaké ing Durban, Afrika Kidul tanggal 25 November 2007.

Tim pesertaBesut

Ing ngisor iki 32 tim kang lolos puteran final. (disusun kanthi alfabetis)

AFC (4)
CAF (5+1)

CONCACAF (3)
CONMEBOL (5)
OFC (1)

UEFA (13)

Iki minangka Piala Donya pisanan tanpa tim debutan kang maju, sanadyan 2 tim, ya iku   Slowakia lan   Serbia wis main sadurungé minangka kesatuan nagara. Sajeroning kaloro kasus iki, FIFA nganggep tim – tim iki nerusaké rekor saka nagara sadurungé.

MaskotBesut

 
Zakumi, maskot resmi turnamen.

Maskot resmi turnamèn edisi iki ya iku Zakumi. Zakumi iku macan tutul awarna kuning, kanthi rambut "nyentrik" awarna ijo, nganggo kaos mawa tulisan "South Africa 2010", lan clana cendhak awarna ijo, lan pinuju nyekel bal. Zakumi Lair 16 Juni 1994, persis Dina Pemuda ing Afrika Kidul saéngga bakal dirayakaké kanthi global kanthi judhul Piala Donya FIFA 2010.

Jeneng Zakumi asal saka tembung "Za", kang dadi kodhe rong huruf tumrap Afrika Kidul, lan "kumi", tembung kang tegesé sepuluh sajeroning manéka basa Afrika.[1]

Bal tetandhinganBesut

Bal resmi kang dianggo ing tetandhingan Piala Donya 2010 ya iku Jabulani. Bal iki digawé déning Adidas, lan kawanuhaké tepat sadurungé pangundian grup piala donya 2010 tanggal 4 Dhésèmber 2009. Jabulani miturut basa Zulu tegesé "ngrayakaké"

Papan penyelenggaraanBesut

10 stadion ing 9 kutha ing Afrika Kidul dipatah kanggo menyelenggarakan turnamen iki.

Johannesburg Durban Cape Town Johannesburg Pretoria
Stadion FNB Stadion Moses Mabidha Stadion Green Point Stadion Ellis Park Stadion Loftus Versfeld
Kapasitas: 94.900 Kapasitas: 70.000 Kapasitas: 69.070 Kapasitas: 62.567 Kapasitas: 51.760
 
Port Elizabeth Bloemfontein Polokwane Nelspruit Rustenburg
Stadion Nelson Mandela Bay Stadion Free State Stadion Peter Mokaba Stadion Mbombela Stadion Royal Bafokeng
Kapasitas: 48.000 Kapasitas: 48.070 Kapasitas: 46.000 Kapasitas: 44.000 Kapasitas: 42.000
150px 150px


WasitBesut

Oktober 2008, FIFA ngetokaké pratélan 38 calon wasit kang bakal mimpin tetandhingan Piala Donya FIFA 2010.[2]

(Cathetan: umur diitung per 22 Oktober 2008, wektu pratélan diwetokaké)

Asia
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Khalil Ibrahim Al Ghamdi   Arab Saudi 2 September 1970 (umur 38 taun)
Matthew Christopher Breeze   Australia 10 Juni 1972 (umur 36 taun)
Ravshan Irmatov   Uzbekistan 9 Agustus 1977 (umur 31 taun)
Subkhiddin Mohammed Salleh   Malaysia 17 November 1966 (umur 41 taun)
Yuichi Nishimura   Jepang 17 April 1972 (umur 36 taun)
Afrika
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Mohamed Benouza   Aljazair 26 September 1972 (umur 36 taun)
Coffi Codjia   Benin 9 Dhésèmber 1967 (umur 40 taun)
Koman Coulibaly   Mali 4 Juli 1970 (umur 38 taun)
Jerome Damon   Afrika Kidul 4 April 1972 (umur 36 taun)
Eddy Maillet   Seychelles 19 Oktober 1967 (umur 41 taun)
Amérika Lor, Tengah dan Karibia
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Joel Aguilar   El Salvador 2 Juli 1979 (umur 29 taun)
Benito Archundia   Meksiko 21 Maret 1966 (umur 42 taun)
Carlos Batres   Guatemala 2 April 1968 (umur 40 taun)
Jair Marrufo Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Amérikah Sarékat 19 Juni 1977 (umur 31 taun)
Marco Antonio Rodríguez   Meksiko 10 November 1973 (umur 34 taun)
Amérika Kidul
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Carlos Amarilla   Paraguay 26 Oktober 1970 (umur 37 taun)
Héctor Baldassi   Argentina 5 Januari 1966 (umur 42 taun)
Jorge Larrionda   Uruguay 9 Maret 1968 (umur 40 taun)
Pablo Pozo   Chili 27 Maret 1973 (umur 35 taun)
Óscar Ruiz   Kolombia 1 November 1969 (umur 38 taun)
Carlos Eugênio Simon   Brasil 3 September 1965 (umur 43 taun)
Martín Vázquez   Uruguay 14 Januari 1969 (umur 39 taun)
Oseania
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Michael Hester Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan 2 Mèi 1972 (umur 36 taun)
Peter O'Leary Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan 3 Maret 1972 (umur 36 taun)
Éropah
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Ivan Bebek   Kroasia 30 Mèi 1977 (umur 31 taun)
Olegário Benquerença   Portugal 18 Oktober 1969 (umur 39 taun)
Massimo Busacca   Swiss 6 Fèbruari 1969 (umur 39 taun)
Frank De Bleeckere   Bèlgi 1 Juli 1966 (umur 42 taun)
Thomas Einwaller   Austria 25 April 1977 (umur 31 taun)
Grzegorz Gilewski   Polen 24 Fèbruari 1973 (umur 35 taun)
Martin Hansson   Swedia 6 April 1971 (umur 37 taun)
Viktor Kassai   Hongaria 10 September 1975 (umur 33 taun)
Stéphane Lannoy   Prancis 18 September 1969 (umur 39 taun)
Tom Henning Øvrebø   Nurwègen 26 Juni 1966 (umur 42 taun)
Roberto Rosetti   Italia 18 September 1967 (umur 41 taun)
Wolfgang Stark   Jerman 20 November 1969 (umur 38 taun)
Alberto Undiano Mallenco   Spanyol 8 Oktober 1973 (umur 35 taun)
Howard Webb   Inggris 14 Juli 1971 (umur 37 taun)
Tanggal 5 Fèbruari 2010, FIFA ngetokaké pratélan wasit dan asisten wasit kang bakal tugas ing turnamen iki.[3]
Wasit Asisten wasit
Zona Asia
  Khalil Ibrahim Al Ghamdi   Hassan Kamranifar   Saleh Mohamed A. H. Al Marzouqi
  Ravshan Irmatov   Rafael Ilyasov Cithakan:Country data Kirgizstan Bahadyr Kochkarov
  Subkhiddin Mohammed Salleh   Yuxin Mu   Jeffrey Goh Gek Pheng
  Yuichi Nishimura   Toru Sagara   Hae Sang Jeong
Zona Afrika
  Koman Coulibaly   Redouane Achik   Manuel Candido
  Jerome Damon   Célestin Ntagungira   Enock Molefe
  Eddy Maillet   Evarist Menkouande   Bechir Hassani
Zona Amérika Lor, Tengah, dan Karibia
  Joel Aguilar   William Torres   Francisco Zumba
  Benito Archundia   Hector Vergara   Marvin Cesar Torrentera Rivera
  Carlos Batres   Leonel Leal   Carlos Pastrana
  Marco Antonio Rodríguez   José Luis Camargo Callado   Alberto Morin Mendez
Zona Amérika Kidul
  Héctor Baldassi   Ricardo Casas   Hernan Maidana
  Jorge Larrionda   Pablo Fandino   Mauricio Espinosa
  Pablo Pozo   Patricio Basualto   Francisco Mondria
  Óscar Ruiz   Abraham Gonzalez   Humberto Clavijo
  Carlos Eugênio Simon   Altemir Hausmann   Roberto Braatz
  Martín Vázquez   Carlos Pastorino   Miguel Nievas
Zona Oseania
Cithakan:Country data Niu Selan Michael Hester Cithakan:Country data Niu Selan Jan-Hendrik Hintz   Tevita Makasini
Cithakan:Country data Niu Selan Peter O'Leary Cithakan:Country data Niu Selan Brent Best   Matthew Taro
Zona Éropah
  Olegário Benquerença   Jose Manuel Silva Cardinal   Bertino Miranda
  Massimo Busacca   Matthias Arnet   Francesco Buragina
  Frank De Bleeckere   Peter Hermans   Walter Vromans
  Martin Hansson   Henrik Andren   Stefan Wittberg
  Viktor Kassai   Gabor Eros   Tibor Vamos
  Stéphane Lannoy   Eric Dansault   Laurent Ugo
  Roberto Rosetti   Paolo Calcagno   Stefano Ayroldi
  Wolfgang Stark   Jan Salver   Mike Pickel
  Alberto Undiano Mallenco   Fermin Martinez Ibanez   Juan Carlos Yuste Jimenez
  Howard Webb   Darren Cann   Michael Mullarkey

Pengundian finalBesut

TetandhinganBesut

Babak penyisihan grupBesut

Grup ABesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
  Uruguay 3 2 1 0 4 0 +4 7
  Meksiko 3 1 1 1 3 2 +1 4
  Afrika Kidul 3 1 1 1 3 5 –2 4
  Prancis 3 0 1 2 1 4 –3 1

11 Juni 2010
16.00 UTC+2
Afrika Kidul   1 – 1
(HT: 0–0)
  Meksiko Soccer City, Johannesburg
Tshabalala   55' Márquez   79'


11 Juni 2010
20.30 UTC+2
Uruguay   0 – 0
(HT: 0–0)
  Prancis Stadion Green Point, Cape Town


16 Juni 2010
20.30 UTC+2
Afrika Kidul   0 – 3
(HT: 0–1)
  Uruguay Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Forlán   24',   80' (pen.)
A. Pereira   90+5'


17 Juni 2010
20.30 UTC+2
Prancis   0 – 2
(HT: 0–0)
  Meksiko Stadion Peter Mokaba, Polokwane
Hernández   64'
Blanco   79' (pen.)


22 Juni 2010
16.00 UTC+2
Meksiko   0 – 1
(HT: 0–1)
  Uruguay Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Suárez   43'


22 Juni 2010
16.00 UTC+2
Prancis   1 – 2
(HT: 0–2)
  Afrika Kidul Stadion Free State, Bloemfontein
Malouda   70' Khumalo   20'
Mphela   37'

Grup BBesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
  Argentina 3 3 0 0 7 1 +6 9
  Koréa Kidul 3 1 1 1 5 6 –1
  Yunani 3 1 0 2 2 5 –3 3
  Nigeria 3 0 1 2 3 5 –2 1

12 Juni 2010
13.30 UTC+2
Koréa Kidul   2 – 0
(HT: 1–0)
  Yunani Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Lee Jung-Soo   7'
Park Ji-Sung   52'


12 Juni 2010
16.00 UTC+2
Argentina   1 – 0
(HT: 1–0)
  Nigeria Stadion Ellis Park, Johannesburg
Heinze   6'


17 Juni 2010
13.30 UTC+2
Argentina   4 – 1
(HT: 2–1)
  Koréa Kidul Soccer City, Johannesburg
Park Chu-Young   17' (o.g.)
Higuaín   33',   76',   80'
Lee Chung-Yong   45+1'


17 Juni 2010
16.00 UTC+2
Yunani   2 – 1
(HT: 1–1)
  Nigeria Stadion Free State, Bloemfontein
Salpigidis   44'
Torosidis   71'
Uche   16'


22 Juni 2010
20.30 UTC+2
Nigeria   2 – 2
(HT: 1–1)
  Koréa Kidul Stadion Durban, Durban
Uche   12'
Yakubu   69' (pen.)
Lee Jung-Soo   38'
Park Chu-Young   49'

22 Juni 2010
20.30 UTC+2
Yunani   0 – 2
(HT: 0–0)
  Argentina Stadion Peter Mokaba, Polokwane
Demichelis   77'
Palermo   89'

Grup CBesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Amérikah Sarékat 3 1 2 0 4 3 +1 5
  Inggris 3 1 2 0 2 1 +1 5
  Slovénia 3 1 1 1 3 3 0 4
  Aljazair 3 0 1 2 0 2 –1 1

12 Juni 2010
20.30 UTC+2
Inggris   1 – 1
(HT: 1–1)
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Amérikah Sarékat Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Gerrard   4' Dempsey   40'

13 Juni 2010
13.30 UTC+2
Aljazair   0 – 1
(HT: 0–0)
  Slovénia Stadion Peter Mokaba, Polokwane
Koren   79'


18 Juni 2010
16.00 UTC+2
Slovénia   2 – 2
(HT: 2–0)
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Amérikah Sarékat Stadion Ellis Park, Johannesburg
Birsa   13'
Ljubijankič   42'
Donovan   48'
Bradley   82'

18 Juni 2010
20.30 UTC+2
Inggris   0 – 0
(HT: 0–0)
  Aljazair Stadion Green Point, Cape Town


23 Juni 2010
16.00 UTC+2
Slovénia   0 – 1
(HT: 0–1)
  Inggris Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Defoe 23'

23 Juni 2010
16.00 UTC+2
Amérikah Sarékat Cithakan:Country data Amérikah Sarékat 1 – 0
(HT: 0–0)
  Aljazair Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Donovan 90+1'

Grup DBesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
  Jerman 3 2 0 1 5 1 +4 6
  Ghana 3 1 1 1 2 2 0 4
  Ostrali 3 1 1 1 3 6 –3 4
  Serbia 3 1 0 2 2 3 –1 3

13 Juni 2010
20.30 UTC+2
Jerman   4 – 0
(HT: 2–0)
  Ostrali Stadion Durban, Durban
Wasit: Marco Rodriguez (  Meksiko)
AW 1: Jose Luis Camargo (  Meksiko)
AW 2: Alberto Morin (  Meksiko)
Wasit kaping 4: Joel Aguilar (  El Salvador)
Wasit kaping 5: Henrik Andren (  Swèdhen)
Podolski 8'
Klose 26'
Müller 68'
Cacau 70'

13 Juni 2010
16.00 UTC+2
Serbia   0 – 1
(HT: 0–0)
  Ghana Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Wasit: Hector Baldassi (  Argentina)
AW 1: Ricardo Casas (  Argentina)
AW 2: Hernan Maidana (  Argentina)
Wasit kaping 4: S. Mohd. Salleh (  Malaysia)
Wasit kaping 5: J. Gek Pheng (  Singapura)
Gyan 85' (pen)


18 Juni 2010
13.30 UTC+2
Jerman   0 – 1
(HT: 0–1)
  Serbia Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Jovanović 38'

19 Juni 2010
16.00 UTC+2
Ghana   1 – 1
(HT: 1–1)
  Ostrali Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Gyan 25' (pen) Holman 11'


23 Juni 2010
20.30 UTC+2
Ghana   0 – 1
(HT: 0–0)
  Jerman Soccer City, Johannesburg
Özil 60'

23 Juni 2010
20.30 UTC+2
Ostrali   2 – 1
(HT: 0–0)
  Serbia Stadion Mbombela, Nelspruit
Cahill 69'
Holman 73'
Pasisirlić 84'

Grup EBesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
  Nèderlan 3 3 0 0 5 1 +4 9
  Jepang 3 2 0 1 4 2 +2 6
  Dhènemarken 3 1 0 2 3 6 –2 3
  Kamerun 3 0 0 3 2 5 –3 0

14 Juni 2010
13.30 UTC+2
Nèderlan   2 – 0
(HT: 0–0)
  Dhènemarken Soccer City, Johannesburg
Wasit: Stephane Lannoy (  Prancis)
AW 1: Eric Dansault (  Prancis)
AW 2: Laurent Ugo (  Prancis)
Wasit kaping 4: Roberto Rosetti (  Itali)
Wasit kaping 5: Paolo Calcagno (  Itali)
Agger 46' (g.c.)
Kuyt 85'

14 Juni 2010
16.00 UTC+2
Jepang   1 – 0
(HT: 1–0)
  Kamerun Stadion Free State, Bloemfontein
Wasit: O. Benquerenca (  Portugal)
AW 1: Jose Cardinal (  Portugal)
AW 2: Bertino Miranda (  Portugal)
Wasit kaping 4: Oscar Ruiz (  Kolombia)
Wasit kaping 5: A. Gonzalez (  Kolombia)
Honda 39'


19 Juni 2010
13.30 UTC+2
Nèderlan   1 – 0
(HT: 0–0)
  Jepang Stadion Durban, Durban
Sneijder 53'

19 Juni 2010
20.30 UTC+2
Kamerun   1 – 2
(HT: 1–1)
  Dhènemarken Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Eto'o 10' Bendtner 33'
Rommedahl 61'


24 Juni 2010
20.30 UTC+2
Dhènemarken   1 – 3
(HT: 0–2)
  Jepang Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Tomasson 81' Honda 17'
Endō 30'
Okazaki 87'

24 Juni 2010
20.30 UTC+2
Kamerun   1 – 2
(HT: 0–1)
  Nèderlan Stadion Green Point, Cape Town
Eto'o 65' (pen.) van Persie 36'
Huntelaar 83'

Grup FBesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
  Paraguay 3 1 2 0 3 1 +2 5
  Slowakia 3 1 1 1 4 5 –1 4
Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan 3 0 3 0 2 2 0 3
  Itali 3 0 2 1 4 5 –1 2

14 Juni 2010
20.30 UTC+2
Itali   1 – 1
(HT: 0–1)
  Paraguay Stadion Green Point, Cape Town
Wasit: Benito Archundia (  Meksiko)
AW 1: Hector Vergara (  Kanada)
AW 2: Marvin Torrentera (  Meksiko)
Wasit kaping 4: Joel Aguilar (  El Salvador)
Wasit kaping 5: Juan Zumba (  El Salvador)
De Rossi 63' Alcaraz 39'

15 Juni 2010
13.30 UTC+2
Niu Selan Cithakan:Country data Niu Selan 1 – 1
(HT: 0–0)
  Slowakia Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Wasit: Jerome Damon (  Afrika Sltn.)
AW 1: Celestin Ntagungira (  Rwanda)
AW 2: Enock Molefe (  Afrika Sltn.)
Wasit kaping 4: R. Irmatov (  Uzbekistan)
Wasit kaping 5: R. Ilyasov (  Uzbekistan)
Reid 90+3' Vittek 50'


20 Juni 2010
13.30 UTC+2
Slowakia   0 – 2
(HT: 0–1)
  Paraguay Stadion Free State, Bloemfontein
Vera 27'
Riveros 86'

20 Juni 2010
16.00 UTC+2
Itali   1 – 1
(HT: 1–1)
Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan Stadion Mbombela, Nelspruit
Iaquinta 29' (pen) Smeltz 7'


24 Juni 2010
16.00 UTC+2
Slowakia   3 – 2
(HT: 1–0)
  Itali Stadion Ellis Park, Johannesburg
Vittek 25', 73'
Kopúnek 89'
Di Natale 81'
Quagliarella 90+2'

24 Juni 2010
16.00 UTC+2
Paraguay   0 – 0
(HT: 0–0)
Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan Stadion Peter Mokaba, Polokwane

Grup GBesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
  Brasil 3 2 1 0 5 2 +3 7
  Portugal 3 1 2 0 7 0 +7 5
  Pasisir Gadhing 3 1 1 1 4 3 +1 4
  Koréa Lor 3 0 0 3 1 12 –11 0

15 Juni 2010
16.00 UTC+2
Pasisir Gadhing   0 – 0
(HT: 0–0)
  Portugal Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Wasit: Jorge Larrionda (  Uruguay)
AW 1: Pablo Fandino (  Uruguay)
AW 2: Mauricio Espinosa (  Uruguay)
Wasit kaping 4: Martin Vazquez (  Uruguay)
Wasit kaping 5: Miguel Nievas (  Uruguay)

15 Juni 2010
20.30 UTC+2
Brasil   2 – 1
(HT: 0–0)
  Koréa Lor Stadion Ellis Park, Johannesburg
Wasit: Viktor Kassai (  Honggari)
AW 1: Gabor Eros (  Honggari)
AW 2: Tibor Vamos (  Honggari)
Wasit kaping 4: S. Mohd. Salleh (  Malaysia)
Wasit kaping 5: Yuxin Mu (  R. R. Cina)
Maicon 55'
Elano 72'
Ji Yun-Nam 89'


20 Juni 2010
20.30 UTC+2
Brasil   3 – 1
(HT: 1–0)
  Pasisir Gadhing Soccer City, Johannesburg
Luís Fabiano 25', 50'
Elano 72'
Drogba 79'

21 Juni 2010
13.30 UTC+2
Portugal   7 – 0
(HT: 1–0)
  Koréa Lor Stadion Green Point, Cape Town
Raul Meireles 29'
Simão 53'
Hugo Almeida 56'
Tiago 60', 89'
Liédson 81'
Cristiano Ronaldo 87'


25 Juni 2010
16.00 UTC+2
Portugal   0 – 0
(HT: 0–0)
  Brasil Stadion Durban, Durban

25 Juni 2010
16.00 UTC+2
Koréa Lor   0 – 3
(HT: 0–2)
  Pasisir Gadhing Stadion Mbombela, Nelspruit
Y. Touré 14'
Romaric 20'
Kalou 82'

Grup HBesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
  Spanyol 3 2 0 1 4 2 +2 6
  Chili 3 2 0 1 3 2 +1 6
  Swiss 3 1 1 1 1 1 0 4
  Honduras 3 0 1 2 0 3 –3 1

16 Juni 2010
13.30 UTC+2
Honduras   0 – 1 (HT: 0–1)   Chili Stadion Mbombela, Nelspruit
Wasit: Eddy Maillet (  Seychelles)
AW 1: Evarist Menkouande (  Kamerun)
AW 2: Bechir Hassani (  Tunisia)
Wasit kaping 4: Yuichi Nishimura (  Jepang)
Wasit kaping 5: Toru Sagara (  Jepang)
Beausejour 34'

16 Juni 2010
16.00 UTC+2
Spanyol   0 – 1 (HT: 0–0)   Swiss Stadion Durban, Durban
Wasit: Howard Webb (  Inggris)
AW 1: Darren Cann (  Inggris)
AW 2: Michael Mullarkey (  Inggris)
Wasit kaping 4: Martin Hansson (  Swèdhen)
Wasit kaping 5: Stefan Wittberg (  Swèdhen)
Fernandes 52'


21 Juni 2010
16.00 UTC+2
Chili   1 – 0
(HT: 0–0)
  Swiss Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
González 75'

21 Juni 2010
20.30 UTC+2
Spanyol   2 – 0
(HT: 1–0)
  Honduras Stadion Ellis Park, Johannesburg
Villa 17', 51'


25 Juni 2010
20.30 UTC+2
Chili   1 – 2
(HT: 0–2)
  Spanyol Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Millar 47' Villa 24'
Iniesta 37'

25 Juni 2010
20.30 UTC+2
Swiss   0 – 0
(HT: 0–0)
  Honduras Stadion Free State, Bloemfontein

Babak palastraBesut

Cithakan:Peta babak palastra Piala Donya FIFA 2010 Babak palastra Piala Donya FIFA 2010

FinalBesut