Tuduhaké menu pokok

Tim nasional bal-balan Koréa Kidul

Tim nasional bal-balan Koréa Kidul iku tim nasional bal-balan Asia kang paling suksès miwiti debuté ing Olimpiade 1948.

Koréa Kidul
Lambang asosiasi
JulukanMacan Asia, Ksatria Taeguk
AsosiasiAsosiasi Bal-balan Koréa
PelatihKoréa Kidul Huh Jung Moo
Penampilan paling akèhHong Myung-Bo (135)
Pencetak gol paling akèhCha Bum-Kun (55)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Koréa Kidul Koréa Kidul 5 - 3 MèksikoMeksiko
(London, Inggris; 2 Agustus 1948)
Kemenangan terbesar
Koréa Kidul Koréa Kidul 16 - 0 Népal Nepal
(Incheon, Koréa Kidul; 29 September 2003)
Kekalahan terbesar
Swèdhen Swèdhen 12 - 0 Koréa Kidul Koréa Kidul
(London, Inggris; 5 Agustus 1948)
Piala Dunia
Penampilan7 (Pertama kali pada 1954)
Asil paling apikPosisi angka 4, 2002
Piala Asia
Penampilan11 (Pertama kali pada 1956)
Asil paling apikJuwara, 1956 lan 1960

Koréa ing jaman kuna duwé permainan bal kang jenengé chuk-guk, mèmper banget karo bal-balan jaman saiki. Sanadyan mangkono, wong-wong Koréa kenal versi modhèren bal-balan sapisanan ing taun 1882 nalika awak-awak kapal Britania main wektu kapal labuh ing pelabuhan Incheon.

Rékor ing Piala DonyaBesut

Rékor ing Piala AsiaBesut

  • 1956 - Juwara
  • 1960 - Juwara
  • 1964 - Peringkat angka 3
  • 1968 - Ora lolos
  • 1972 - Peringkat angka 2
  • 1976 - Ora lolos
  • 1980 - Peringkat angka 2
  • 1984 - Babak angka 1
  • 1988 - Peringkat angka 2
  • 1992 - Ora lolos
  • 1996 - Perempat final
  • 2000 - Peringkat angka 3
  • 2004 - Perempat final
  • 2007 - Peringkat angka 3

Pemain kondhangBesut