Tuduhaké menu pokok

Piala Donya FIFA 1990 dilangsungaké ing Italia. Semangat permainan bertahan gaya pamengku hajat kang dikenal kanthi sebutan cattenaccio kaya-kaya mrebawani penampilan amèh kabèh 24 tim finalis.

Piala Donya FIFA 1990
Itali '90
150px
Logo resmi Piala Donya FIFA 1990
Informasi turnamen
Tuan omah  Itali
Tim peserta 24 (dari 5 konferederasi)
Hasil turnamen
Juwara Gold medal blank.svg Flag of Jerman Jerman (gelar ke-3)
Runner-up 10px Flag of Argèntina Argèntina
Peringkat ke-3 10px Flag of Itali Itali
Peringkat ke-4 Flag of Inggris Inggris
Statistik turnamen
Cacahing pertandingan 52
Cacahing gol 115 (2.21 per pertandingan)
Cacahing penonton 2.517.348 (48.411 per pertandingan)
Pencetak gol paling akèh Itali Salvatore Schillaci (6 gol)

Sadurungé diwiwiti Italia 1990 diprediksi bakal dadi turnamèn gedhé. Enem juwara,Itali, Argentina, Brasil, Jerman Kulon, Uruguay, lan Inggris, mèlu tetandhingan.

Lagu resmi turnamèn World Cup 1990 iki judhuél To Be Number One kang ditembangaké déning penyanyi asal Italia Edoardo Bennato lan Gianna Nannini.[1]

Ing Indonésia, Piala Donya FIFA 1990 digiyaraké langsung déning TVRI lan RCTI ya iku angka 2 stasiun televisi mau peresmian nayangaké kabèh tetandhingan kanthi total 52-tetandhingan.

Isi

TetandhinganBesut

Ing penyisihan grup, siji-satuné asil ngéramaké ya iku Kamerun. Dipimpin Roger Milla, Kamerun ngalahaké juwara bertahan Argentina 1-0 ing tetandhingan pambuka lan Rumeni 2-1 sanadyan kalah 0-4 saka Uni Soviet. Ing babak kaloro, Milla nglebokaké loro gol kanggo nyingkiraké Kolombia 2-1. Langkah Kamerun kandheg ing perempat final (2-3) déning Inggris.

Ing putaran pisanan, Jerman Kulon dadi pemimpin grup D sawisé ngalahaké Yugoslavia 4-1, Uni Emirat Arab 5-1, sarta imbang 1-1 karo Kolombia. Ing putaran kaloro, Walanda ditundukaké 2-1 sadurungé ngalahaké Républik Cékoslovakia 1-0 ing perempat final.

Mlebu putaran kaloro, tetandhingan wiwit gawé bosen. Saka wolung parté, telu ing antarané kudu diliwati kanthi panamnbahan wektu, Kamerun versus Kolombia 2-1, Spanyol nglawan Yugoslaviaoslavia 1-2, lan Inggris ngadhepi Bèlgi 1-0. Siji tetandhingan kudu dipungkasi kanthi penalti, Irlandia nglawan Rumania 5-4 (0-0). Adu penalti uga kemudian terjadi ing dua tetandhingan Semifinal.

SemifinalBesut

Parté Inggris-Jerman Kulon ing Stadion Delle Alpi, Turin, dibuka kanthi gol Andreas Brehme ing menit angka 60. Gary Lineker madhakaké kedudukan sepuluh menit sadurungé tetandhingan rampung.

Perpanjangan wektu ora ngowahi asil. Nalika adu tendhangan penalti Stuart Pearce lan Chris Waddle gagal mengeksekusi penalti. Jerman Kulon sapisan manèh lolos saka Semifinal amarga adu penalti, kaya Piala Donya 1982 ing Spanyol nalika ngalahaké Prancis. Jerman Kulon menang adu penalti karo Inggris 4-3.

Semifinal liyané nemu tuan rumah Italia lan Argentina ing Stadion San Polo, Naples, kutha kang kang ndunungi njurung Argentina lan dudu Italia. Italia luwih dhisik unggul liwat Salvatore "Toto" Schillaci. Diego Maradona kang nalika itu dadi bintang pujaan Napoli tampil nyengsemaké lan mènèhi umpan mateng kanggo Claudio Cannigia bisa madhakaké skor..

Sajeroning adu penalti. Kiper Argentina, Sergio Goycochea, dadi pahlawan sebab bisa nggagalaké penalti Roberto Donadoni lan Aldo Serena. Fakta kang dadi tragedi tumrap skabèh pendhukung Italia.

FinalBesut

Parté final, 8 Juli 1990 ing Stadion Olimpico, Roma, manawa dadi parté final kang ora narik kawigatèn. Ana 73.603 penonton kang teka mung nyeksèni siji gol, iku waé saka titik penalti.

Jerman Kulon ditangani Franz "Der Kaizer" Beckenbauer, kaptèn tim Panser nalika merebut gelar juwara Piala Donya 1974, tampil luwih baik. Tim Panser diperkuat banyak bintang, kaya Lotthar Matthaeus, Andreas Brehme, Rudi Voeller, Juergen Klinsmann, Juergen Kohler, Klaus Augenthaler, Steffan Reuter, Thomas Berthold, Thomas Hassler, Olaf Thon, Karl Heinz Riedle, Guido Buchwald, Uwe Bein, lan si veteran World Cup 1982 lan 1986, Pierre Littbarski.

Argentina, kang mung ngandelaké Maradona, ora bisa apa-apa nalika wasit Edgardo Codésal Mendez asal Meksiko nunjuk titik putih. Brehme, kang dadi eksekutor, kanthi kalem naklukaké Goycochea mung limang menit sadurungé tetandhingan rampung.

Tim Panser pun madhakaké rekor Italia lan Brasil minangka juwara donya kang kaping teluné.

AsilBesut

Babak penyisihan grupBesut

Grup ABesut

Tim Main M S K MG KG SG Poin
  Itali 3 3 0 0 4 0 +4 6
Cithakan:Country data Républik Cékoslowakia 3 2 0 1 6 3 +3 4
  Ostenrik 3 1 0 2 2 3 –1 2
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat 3 0 0 3 2 8 –6 0

Sabtu, 9 Juni 1990
21.00 UTC+2
Itali   1–0   Ostenrik Olimpiade, Roma
Penonton: 73.303 orang
Wasit: José Roberto Wright (Brasil)
Schillaci   78' (Laporan)

-


Minggu, 10 Juni 1990
17.00 UTC+2
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat 1–5 Cithakan:Country data Républik Cékoslowakia Stadion Comunale, Firenze
Penonton: 33.266 orang
Wasit: Kurt Röthlisberger (Swiss)
Caligiuri   61' (Laporan) Skuhravý   25'   78'
Bílek   39' (pen.)
Hašek   50'
Luhový   90'

-


Kamis, 14 Juni 1990
21.00 UTC+2
Itali   1–0 Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Amérikah Sarékat Olimpiade, Roma
Penonton: 73.423 orang
Wasit: Edgardo Codésal (Meksiko)
Giannini   11' (Laporan)

-


Jumat, 15 Juni 1990
17.00 UTC+2
Ostenrik   0–1 Cithakan:Country data Républik Cékoslowakia Stadion Comunale, Firenze
Penonton: 38.962 orang
Wasit: George Smith (Sekotlan)
(Laporan) Bílek   30' (pen.)

-


Selasa, 19 Juni 1990
21.00 UTC+2
Ostenrik   2–1 Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Amérikah Sarékat Stadion Comunale, Firenze
Penonton: 34.857 orang
Wasit: Jamal Al Sharif (Suriah)
Ogris   52'
Rodax   65'
(Laporan) Murray   85'

-


Selasa, 19 Juni 1990
21.00 UTC+2
Itali   2–0 Cithakan:Country data Républik Cékoslowakia Olimpiade, Roma
Penonton: 73.303 orang
Wasit: Joël Quiniou (Prancis)
Schillaci   9'
Baggio   78'
(Laporan)

Grup BBesut

Tim Main M S K MG KG SG Poin
  Cameroon 3 2 0 1 3 5 –2 4
  Rumeni 3 1 1 1 4 3 +1 3
  Argèntina 3 1 1 1 3 2 +1 3
  Uni Sovyèt 3 1 0 2 4 4 0 2

Jumat, 8 Juni 1990
18.00 UTC+2
Argèntina   0–1   Cameroon Stadion Giuseppe Meazza, Milan
Penonton: 73.780 orang
Wasit: Michel Vautrot (Prancis)
(Laporan) Omam-Biyik   67'

-


Sabtu, 9 Juni 1990
17.00 UTC+2
Uni Sovyèt   0–2   Rumeni Stadion San Nicola, Bari
Penonton: 42.907 orang
Wasit: Juan Daniel Cardellino (Uruguay)
(Laporan) Lăcătuş   42'   57' (pen.)

-


Rabu, 13 Juni 1990
21.00 UTC+2
Argèntina   2–0   Uni Soviet Stadion San Paolo, Naples
Penonton: 55.759 orang
Wasit: Erik Fredriksson (Swèdhen)
Troglio   27'
Burruchaga   79'
(Laporan)

-


Kamis, 14 Juni 1990
17.00 UTC+2
Cameroon   2–1   Rumeni Stadion San Nicola, Bari
Penonton: 38.687 orang
Wasit: Hernán Silva (Chili)
Milla   76'   86' (Laporan) Balint   88'

-


Senin, 18 Juni 1990
21.00 UTC+2
Argèntina   1–1   Rumeni Stadion San Paolo, Naples
Penonton: 52.733 orang
Wasit: Carlos Silva Valente (Portugal)
Monzón   63' (Laporan) Balint   68'

-


Senin, 18 Juni 1990
21.00 UTC+2
Cameroon   0–4   Uni Soviet Stadion San Nicola, Bari
Penonton: 37.307 orang
Wasit: José Roberto Wright (Brasil)
(Laporan) Protasov   20'
Zygmantovich   29'
Zavarov   55'
Dobrovolski   63'

Grup CBesut

Tim Main M S K MG KG SG Poin
  Brazil 3 3 0 0 4 1 +3 6
  Costa Rica 3 2 0 1 3 2 +1 4
  Sekotlan 3 1 0 2 2 3 –1 2
  Swèdhen 3 0 0 3 3 6 –3 0

Minggu, 10 Juni 1990
21.00 UTC+2
Brazil   2–1   Swèdhen Stadion Delle Alpi, Torino
Penonton: 62.628 orang
Wasit: Tullio Lanese (Itali)
Careca   40'   63' (Laporan) Brolin   79'

-


Senin, 11 Juni 1990
17.00 UTC+2
Costa Rica   1–0   Sekotlan Stadion Luigi Ferraris, Genova
Penonton: 30.867 orang
Wasit: Juan Carlos Loustau (Argentina)
Cayasso   49' (Laporan)

-


Sabtu, 16 Juni 1990
17.00 UTC+2
Brazil   1–0   Costa Rica Stadion Delle Alpi, Torino
Penonton: 58.007 orang
Wasit: Naji Jouini (Tunisia)
Müller   33' (Laporan)

-


Sabtu, 16 Juni 1990
21.00 UTC+2
Sekotlan   2–1   Swèdhen Stadion Luigi Ferraris, Genova
Penonton: 31.823 orang
Wasit: Carlos Maciel (Paraguay)
McCall   10'
Johnston   80' (pen.)
(Laporan) Strömberg   86'

-


Rabu, 20 Juni 1990
21.00 UTC+2
Brazil   1–0   Sekotlan Stadion Delle Alpi, Torino
Penonton: 62.502 orang
Wasit: Helmut Kohl (Ostenrik)
Müller   82' (Laporan)

-


Rabu, 20 Juni 1990
21.00 UTC+2
Swèdhen   1–2   Costa Rica Stadion Luigi Ferraris, Genova
Penonton: 30.223 orang
Wasit: Zoran Petrović (Yugoslavia)
Ekström   32' (Laporan) Flores   75'
Medford   88'

Grup DBesut

Tim Main M S K MG KG SG Poin
Cithakan:Country data Jerman Kulon 3 2 1 0 10 3 +7 5
  Yugoslavia 3 2 0 1 6 5 +1 4
  Kolombia 3 1 1 1 3 2 +1 3
  Uni Emirat Arab 3 0 0 3 2 11 –9 0

Sabtu, 9 Juni 1990
17.00 UTC+2
Uni Emirat Arab   0–2   Kolombia Stadion Renato Dall'Ara, Bologna
Penonton: 30.791 orang
Wasit: George Courtney (England)
(Laporan) Redín   50'
Valderrama   85'

-


Minggu, 10 Juni 1990
21.00 UTC+2
Cithakan:Country data Jerman Kulon 4–1   Yugoslavia Stadion Giuseppe Meazza, Milan
Penonton: 74,765
Wasit: Peter Mikkelsen (Dhènemarken)
Matthäus   28'   65'
Klinsmann   39'
Völler   71'
(Laporan) Jozić   55'

-


Kamis, 14 Juni 1990
17.00 UTC+2
Yugoslavia   1–0   Kolombia Stadion Renato Dall'Ara, Bologna
Penonton: 32,257
Wasit: Luigi Agnolin (Itali)
Jozić   75' (Laporan)

-


Jumat, 15 Juni 1990
21.00 UTC+2
Cithakan:Country data Jerman Kulon 5–1   Uni Emirat Arab Stadion Giuseppe Meazza, Milan
Penonton: 71,169
Wasit: Alexey Spirin (Soviet Union)
Völler   35'   75'
Klinsmann   36'
Matthäus   47'
Bein   59'
(Laporan) Ismaïl   46'

-


Selasa, 19 Juni 1990
17.00 UTC+2
Cithakan:Country data Jerman Kulon 1–1   Kolombia Stadion Giuseppe Meazza, Milan
Penonton: 72,510
Wasit: Alan Snoddy (Northern Ireland)
Littbarski   89' (Laporan) Rincón   90'

-


Selasa, 19 Juni 1990
17.00 UTC+2
Yugoslavia   4–1   Uni Emirat Arab Stadion Renato Dall'Ara, Bologna
Penonton: 27.833 orang
Wasit: Shizuo Takada (Jepang)
Sušić   5'
Pančev   9'   46'
Prosinečki   90'
(Laporan) Thani   22'

Grup EBesut

Tim Main M S K MG KG SG Poin
  Sepanyol 3 2 1 0 5 2 +3 5
  Bèlgi 3 2 0 1 6 3 +3 4
  Uruguay 3 1 1 1 2 3 –1 3
  Koréa Kidul 3 0 0 3 1 6 –5 0

Selasa, 12 Juni 1990
17.00 UTC+2
Bèlgi   2–0   Koréa Kidul Stadion Marcantonio Bentegodi, Verona
Penonton: 32,790
Wasit: Vincent Mauro (Amérikah Sarékat)
Degryse   53'
De Wolf   64'
(Laporan)

-


Rabu, 13 Juni 1990
17.00 UTC+2
Uruguay   0–0   Sepanyol Stadion Friuli, Udine
Penonton: 35,713
Wasit: Helmut Kohl (Ostenrik)
(Laporan)

-


Minggu, 17 Juni 1990
21.00 UTC+2
Bèlgi   3–1   Uruguay Stadion Marcantonio Bentegodi, Verona
Penonton: 33,759
Wasit: Siegfried Kirschen (Jerman Timur)
Clijsters   16'
Scifo   22'
Ceulemans   48'
(Laporan) Bengoechea   74'

-


Minggu, 17 Juni 1990
21.00 UTC+2
Sepanyol   3–1   Koréa Kidul Stadion Friuli, Udine
Penonton: 32,733
Wasit: Elias Jácome (Ecuador)
Míchel   22'   61'   81' (Laporan) Hwangbo Kwan   42'

-


Kamis, 21 Juni 1990
17.00 UTC+2
Bèlgi   1–2   Sepanyol Stadion Marcantonio Bentegodi, Verona
Penonton: 35,950
Wasit: Juan Carlos Loustau (Argentina)
Vervoort   28' (Laporan) Míchel   20' (pen.)
Górriz   38'

-


Kamis, 21 Juni 1990
17.00 UTC+2
Koréa Kidul   0–1   Uruguay Stadion Friuli, Udine
Penonton: 29,039
Wasit: Tullio Lanese (Itali)
(Laporan) Fonseca   90'

Grup FBesut

Tim Main M S K MG KG SG Poin
  Inggris 3 1 2 0 2 1 +1 4
  Irlan 3 0 3 0 2 2 0 3
  Nèderlan 3 0 3 0 2 2 0 3
  Mesir 3 0 2 1 1 2 –1 2

Catatan:   Irlan meraih peringkat kaloro melalui pengundian.


Senin, 11 Juni 1990
21.00 UTC+2
Inggris   1–1   Irlan Stadion Sant'Elia, Cagliari
Penonton: 35.238 orang
Wasit: Aron Schmidhuber (Jerman Kulon)
Lineker   8' (Laporan) Sheedy   73'

-


Selasa, 12 Juni 1990
21.00 UTC+2
Nèderlan   1–1   Mesir Stadion La Favorita, Palermo
Penonton: 33.421 orang
Wasit: Emilio Soriano Aladren (Spanyol)
Kieft   58' (Laporan) Abdelghani   83' (pen.)

-


Sabtu, 16 Juni 1990
21.00 UTC+2
Inggris   0–0   Nèderlan Stadion Sant'Elia, Cagliari
Penonton: 35,267
Wasit: Zoran Petrović (Yugoslavia)
(Laporan)

-


Minggu, 17 Juni 1990
17.00 UTC+2
Irlan   0–0   Mesir Stadion La Favorita, Palermo
Penonton: 33.288 orang
Wasit: Marcel Van Langenhove (Bèlgi)
(Laporan)

-


Kamis, 21 Juni 1990
21.00 UTC+2
Inggris   1–0   Mesir Stadion Sant'Elia, Cagliari
Penonton: 34.959 orang
Wasit: Kurt Röthlisberger (Swiss)
Wright   64' (Laporan)

-


Kamis, 21 Juni 1990
21.00 UTC+2
Nèderlan   1–1   Irlan Stadion La Favorita, Palermo
Penonton: 33.288 orang
Wasit: Michel Vautrot (Prancis)
Gullit   10' (Laporan) Quinn   71'

Tim peringkat telu terbaikBesut

Tim Main M S K GM GK SG Poin
  Argèntina 3 1 1 1 3 2 +1 3
  Kolombia 3 1 1 1 3 2 +1 3
  Nèderlan 3 0 3 0 2 2 0 3
  Uruguay 3 1 1 1 2 3 –1 3
  Ostenrik 3 1 0 2 2 3 –1 2
  Sekotlan 3 1 0 2 2 3 –1 2

Babak palastraBesut

Babak 16 paling dhuwur Prapat-final Semi-final Final
                           
25 Juni – Roma            
   Itali  2
30 Juni – Roma
   Uruguay  0  
   Itali  1
25 Juni – Genoa
     Irlan  0  
   Rumeni  0 (4)
3 Juli – Naples
   Irlan (PSO)  0 (5)  
   Itali  1 (3)
26 Juni – Verona
     Argèntina (PSO)  1 (4)  
   Sepanyol  1
30 Juni – Firenze
   Yugoslavia (a.e.t.)  2  
   Yugoslavia  0 (2)
24 Juni – Turin
     Argèntina (PSO)  0 (3)  
   Brazil  0
8 Juli – Roma
   Argèntina  1  
   Argèntina  0
24 Juni – Milan
   Cithakan:Country data Jerman Kulon  1
 Cithakan:Country data Jerman Kulon  2
1 Juli – Milan
   Nèderlan  1  
 Cithakan:Country data Jerman Kulon  1
23 Juni – Bari
   Cithakan:Country data Républik Cékoslowakia  0  
 Cithakan:Country data Républik Cékoslowakia  4
3 Juli – Turin
   Costa Rica  1  
 Cithakan:Country data Jerman Kulon (PSO)  1 (4)
26 Juni – Bologna
     Inggris  1 (3)   Papan katelu
   Inggris (a.e.t.)  1
1 Juli – Naples 7 Juli – Bari
   Bèlgi  0  
   Inggris (a.e.t.)  3    Itali  2
23 Juni – Naples
     Cameroon  2      Inggris  1
   Cameroon (a.e.t.)  2
   Kolombia  1  

Babak 16 gedhéBesut


Sabtu, 23 Juni 1990
17.00 UTC+2
Cameroon   2–1 (a.e.t.)   Kolombia Stadion San Paolo, Naples
Penonton: 50.026 orang
Wasit: Tullio Lanese (Itali)
Milla   106'   109' (Laporan) Redín   115'

-


Sabtu, 23 Juni 1990
21.00 UTC+2
Cithakan:Country data Républik Cékoslowakia 4–1   Costa Rica Stadion San Nicola, Bari
Penonton: 47.673 orang
Wasit: Siegfried Kirschen (Jerman Timur)
Skuhravý   12'   63'   82'
Kubík   75'
(Laporan) González   54'

-


Minggu, 24 Juni 1990
17.00 UTC+2
Argèntina   1–0   Brazil Stadion Delle Alpi, Torino
Penonton: 61,381
Wasit: Joël Quiniou (Prancis)
Caniggia   80' (Laporan)

-


Minggu, 24 Juni 1990
21.00 UTC+2
Cithakan:Country data Jerman Kulon 2–1   Nèderlan Stadion Giuseppe Meazza, Milan
Penonton: 74,559
Wasit: Juan Carlos Loustau (Argentina)
Klinsmann   51'
Brehme   82'
(Laporan) R. Koeman   89' (pen.)

-


Senin, 25 Juni 1990
17.00 UTC+2
Irlan   0–0 (a.e.t.)
(5–4 PSO)
  Rumeni Stadion Luigi Ferraris, Genova
Penonton: 31,818
Wasit: José Roberto Wright (Brasil)
(Laporan)

Cithakan:Penshootoutbox -


Senin, 25 Juni 1990
21.00 UTC+2
Itali   2–0   Uruguay Olimpiade, Roma
Penonton: 73,303
Wasit: George Courtney (England)
Schillaci   65'
Serena   85'
(Laporan)

-


Selasa, 26 Juni 1990
17.00 UTC+2
Sepanyol   1–2 (a.e.t.)   Yugoslavia Stadion Marcantonio Bentegodi, Verona
Penonton: 35,500
Wasit: Aron Schmidhuber (Jerman Kulon)
Salinas   83' (Laporan) Stojković   78'   92'

-


Selasa, 26 Juni 1990
21.00 UTC+2
Inggris   1–0 (a.e.t.)   Bèlgi Stadion Renato Dall'Ara, Bologna
Penonton: 34,520
Wasit: Peter Mikkelsen (Dhènemarken)
Platt   119' (Laporan)

Perempat finalBesut


Sabtu, 30 Juni 1990
17.00 UTC+2
Argèntina   0–0 (a.e.t.)
(3–2 PSO)
  Yugoslavia Stadion Artemio Franchi, Firenze
Penonton: 38,971
Wasit: Kurt Röthlisberger (Swiss)
(Laporan)

Cithakan:Penshootoutbox -


Sabtu, 30 Juni 1990
21.00 UTC+2
Itali   1–0   Irlan Olimpiade, Roma
Penonton: 73.303 orang
Wasit: Carlos Silva Valente (Portugal)
Schillaci   38' (Laporan)

-


Minggu, 1 Juli 1990
17.00 UTC+2
Cithakan:Country data Jerman Kulon 1–0 Cithakan:Country data Républik Cékoslowakia Stadion Giuseppe Meazza, Milan
Penonton: 73.347 orang
Wasit: Helmut Kohl (Ostenrik)
Matthäus   25' (pen.) (Laporan)

-


Minggu, 1 Juli 1990
21.00 UTC+2
Inggris   3–2 (a.e.t.)   Cameroon Stadion San Paolo, Naples
Penonton: 55,205
Wasit: Edgardo Codésal (Meksiko)
Platt   25'
Lineker   83' (pen.)   105' (pen.)
(Laporan) Kundé   61' (pen.)
Ekéké   65'

SemifinalBesut


Selasa, 3 Juli 1990
20.00 UTC+2
Argèntina   1–1 (a.e.t.)
(4–3 PSO)
  Itali Stadion San Paolo, Naples
Penonton: 59.978 orang
Wasit: Michel Vautrot (Prancis)
Caniggia   67' (Laporan) Schillaci   17'

Cithakan:Penshootoutbox -


Rabu, 4 Juli 1990
20.00 UTC+2
Cithakan:Country data Jerman Kulon 1–1 (a.e.t.)
(4–3 PSO)
  Inggris Stadion delle Alpi, Torino
Penonton: 62.628 orang
Wasit: José Roberto Wright (Brasil)
Brehme   60' (Laporan) Lineker   80'

Cithakan:Penshootoutbox

Perebutan papan katigaBesut


Sabtu, 7 Juli 1990
20.00 UTC+2
Itali   2–1   Inggris Stadion San Nicola, Bari
Penonton: 51.426 orang
Wasit: Joël Quiniou (Prancis)
Baggio   70'
Schillaci   86' (pen.)
(Laporan) Platt   81'

FinalBesut


Minggu, 8 Juli 1990
20.00 UTC+2
Argèntina   0–1 Cithakan:Country data Jerman Kulon Jerman Kulon Olimpiade, Roma
Penonton: 73.603
Wasit: Edgardo Codésal (Meksiko)
(Laporan) Brehme   85' (pen.)

RekorBesut

Inilah Piala Donya kang paling minim gol, nanging dengan kartu merah paling banyak. Mung 115 gol tercipta dalam 52 tetandhingan atau rata-rata 2,21 per tetandhingan. Sedangkan wasit mengeluarkan 16 kartu merah lan 164 kartu kuning atau rata-rata 3,46 per tetandhingan. Sebuah rekor lain.

Lain-LainBesut

  • Argentina sendiri uga punya catatan unik. Tim Tango lolos sampai ke final meski mung dua kali menang lan total mung melesakkan lima gol. Catatan lain, ora siji pun saka gol itu dibuat Maradona.
  • Salvatore Schillaci dadi top scorer turnamèn dengan enem gol lan sisan juru main terbaik.
  • Jumlah peserta: 110 (24 ing putaran final)
  • Jumlah tetandhingan: 52
  • Jumlah gol: 115
  • Rata-rata gol: 2,21
  • Total penonton: 2.517.348
  • Rata-rata penonton: 48.411
  • FIFA Fair play award: Inggris

Pencetak golBesut

6 golBesut

5 golBesut

4 golBesut

3 golBesut

2 golBesut

1 golBesut

Asil akir lan penghargaanBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut