Tuduhaké menu pokok
Pemandhangan kutha Bari


Bari iku siji comune ing provinsi Bari, region Apulia (utawa, ing basa Italia, Puglia), ing pinggir Segara Adriatik, ing Italia. Tlatah iki minangka pusat ékonomi kaloro ing wewengkon Italia kidul, lan misuwur kanthi pelabuhané lan minangka kutha universitas, lan kutha Saint Nicholas saka Bari. Sing ndunungi 328,458 ana ing tlatah kang jembaré 116 km², déné kang ndunungi kang ana ing kutha ana 653,028 ing tlatah kang jembaré punjul 203 km² (Cacahé nambah kanthi rikat). Watara 500,000 kang ndunungi manggon ana ing tlatah metropolitan.

Comune Bari
Coat of arms of Comune Bari
Municipal coat of arms
Negara Flag of Itali Italia
Region Apulia
Provinsi Bari (BA)
Walikutha Michele Emiliano
Area 116 km2 (45 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 41°8′N 16°52′ECoordinates: 41°8′N 16°52′E
Gentilic Baresi
Kodhe Telepon 080
Kodhe Pos 70121. 70122, 70123, 70124, 70125, 70126, 70127, 70128, 70129, 70131
Patron San Nicola
 - Day May 8
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Bari in Italy
Website: www.comune.bari.it

Pamérangan AdministratifBesut

DhémografiBesut

Bari iku kutha kang homogin banget, nanging akèh migran mligi asal saka Albania. Warga Bari dumadi saka:

Ètnik liyané ya iku India, Mauritia, Arab (mligi saka Palestina, Yordania utawa Mesir), Inggris, Irlandia, Filipina, Etiopia, Eritrea, Senegal, Nigeria, Pasisir Gadhing, Afrika Kulon lan Afrika Kidul.

Uga delengenBesut

RéferènsiBesut

WacanBesut

  • Vito Antonio Melchiorre, Note storiche su Bari 2001.

Pranala njabaBesut