Pasisir Karta

(Kaelih saka Kosta Rika)

Pasisir Karta utawa Costa Rica yaiku nagara paling cilik nomer loro ing Amérika Tengah kang wewatesan karo Nikaragua ing sisih lor, Panama ing sisih kidul- kidul-wétan, Samudra Pasifik ing sisih kulon lan kidul, lan Segara Karibia ing sisih wétan. Pasisir Karta minangka nagara pengonsumsi gula paling akèh ing donya. Taun 1980, konsumsi rata-rata per jiwa punjul 65 kg kang tegesé saben wong mangan 1,7 ons gula sadina. Nagara iki ndarbèni tingkat pulitik paling aman ing kawasané. Dibandingaké karo nagara-nagara Amérika Latin liyané, Pasisir Karta unggul sajeroning pikolèhan per kapita. Kasil utama nagara kang wewengkoné udakara 51.100 km² iki yaiku kopi.

República de Costa Rica
Gendéra
Sesanti: 
Antem: Noble patria, tu hermosa bandera
Kutha krajan
lan paling gedhé
San José
Basa resmi Spanyol
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,7%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 4.244.709 (122)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$41,96 miliar (78)
 •  Per kapita US$9.887 (65)
Valuta Colón (CRC)
Zona wektu (UTC-6)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-6)
Kodhé bèl 506
TLD Internèt .cr

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Amérika Tengah