Tuduhaké menu pokok

Tim nasional bal-balan Brasil

Tim nasional bal-balan Brasil makili Brasil sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional lan minangka tim paling suksès sajeroning sajarah. Brasil kaping lima njuaarani Piala Donya FIFA. Tim Brasil kerep diundang kanti jeneng paraban Seleção, kang tegesé "wong-wong kang kapilih".

Brazil
Lambang asosiasi
JulukanSeleção
AsosiasiKonfederasi Bal-balan Brasil
PelatihBrazil Carlos Dunga
Penampilan paling akèhCafu (156)
Pencetak gol paling akèhPelé (77)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Argentina 3-0 Brasil
(Buenos Aires, Argentina; 20 Agustus 1914)
Kemenangan terbesar
Brasil 10-1 Bolivia
(São Paulo, Brasil; 10 April 1949)
Kekalahan terbesar
Uruguay 6-0 Brasil
(Viña del Mar, Chile; 18 September 1920)
Jerman 7-1 Brasil
(Belo Horizonte, Brasil; 8 Juli 2014)
Piala Dunia
Penampilan18 (Pertama kali pada 1930)
Asil paling apikJuwara, 1958, 1962, 1970,
1994, 2002
Copa América
Penampilan31 (Pertama kali pada 1916)
Asil paling apikJuwara, 1919, 1922, 1949,
1989, 1997, 1999, 2004, 2007
Piala Konfederasi
Penampilan6 (Pertama kali pada 1997)
Hasil terbaikJuwara, 1997, 2005, 2009

Pelatih misuwurBesut

Rekor Piala DonyaBesut

Rekor Copa AméricaBesut

Pemain misuwurBesut

Piala Donya 2006Besut

SkuadBesut

Pelatih: Carlos Alberto Parreira

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Dida 7 Oktober 1973 85   Milan
2 DF Cafu (kapten) 7 Juni 1970 144   Milan
3 DF Lúcio 8 Mèi 1978 50   Bayern München
4 DF Juan 1 Fèbruari 1979 38   Bayer Leverkusen
5 MF Emerson 4 April 1976 72   Juventus
6 DF Roberto Carlos 10 April 1973 126   Real Madrid
7 FW Adriano 17 Fèbruari 1982 33   Internazionale
8 MF Kaká 22 April 1982 33   Madrid
9 FW Ronaldo 22 September 1976 97   Real Madrid
10 FW Ronaldinho 21 Maret 1980 65   Barcelona
11 MF Zé Roberto 6 Juli 1974 79   Bayern München
12 GK Rogério 22 Januari 1973 16   São Paulo
13 DF Cicinho 24 Juni 1980 10   Real Madrid
14 DF Luisão 13 Fèbruari 1981 16   Benfica
15 DF Cris 3 Juni 1977 17   Lyon
16 DF Gilberto 25 April 1976 8   Hertha Berlin
17 MF Gilberto Silva 7 Oktober 1976 38   Arsenal
18 MF Mineiro 2 Agustus 1975 2   São Paulo
19 MF Juninho 30 Januari 1975 38   Lyon
20 MF Ricardinho 23 Mèi 1976 18   Corinthians
21 FW Fred 3 Oktober 1983 3   Lyon
22 GK Júlio César 3 September 1979 11   Internazionale
23 FW Robinho 25 Januari 1984 18   Real Madrid

RékorBesut

  • Brasil gawé rékor anyar kanthi 10 kamenangan maturut-turut ing putaran final Piala Donya 2006 sawisé ngalahaké Ghana, 27 Juni 2006.
  • Kaptèn Brasil Marcos Cafu, 36 taun, nambah cathetan rékor sajeroning kariré ing tataran internasional dadi juru main Tim Samba kang paling kerep menang ing tetandhingan Piala Donya. Sawisé tetandhingan nglawan Ostrali ing Munich, Minggu 18 Juni 2006, Cafu resmi madhani rékor kang dicekel Carlos Dunga lan Claudio Taffarel minangka juru main kang paling kerep mbéla Brasil ing Piala Donya, ya iku 18 tetandhingan. Cafu wis ngrasakaké 14 kamenangan, luwih akèh tinimbang Dunga, Taffarel, lan juru main Brasil endi waé. Nganti wektu piala donya iki, Cafu uga isih nyekel rékor juru main Brasil kanthi cap paling akèh, ya iku 148 tetandhingan. Saka atusan parté iku Cafu mung ngrasakaké kekalahan kaping 19. Rékor iki terus nambah nalika Brasil menang saka Ghana ing babak 16 besar.

Pranala njabaBesut