Tuduhaké menu pokok
Jerman
Lambang asosiasi
Julukan Die Nationalmannschaft
Asosiasi Deutscher Fußball-Bund (DFB)[1]
Pelatih Jerman Joachim Löew
Penampilan
terbanyak
Lothar Matthäus (150)
Pencetak gol
terbanyak
Gerd Müller (68)

Cithakan:Football kit/test

Cithakan:Football kit/test

Pertandingan internasional pisanan
Swiss 5-3 Jerman
(Basel, Swiss; 5 April 1908) 1872)
Kamenangan paling gedhé
Jerman 16-0 Rusia
(Stockholm, Swèdhen; 1 Juli 1912)
Kekalahan paling gedhé
Inggris 9-0 Jerman
(Oxford, Inggris; 16 Maret 1909)
Piala Donya
Panampilan 16 (Pisanan ing 1934)
Kasil paling apik Juara, 1954, 1974, 1990
Piala Éropah
Penampilan 9 (Pisanan ing 1972)
Hasil terbaik Juara, Cithakan:Ec2, Cithakan:Ec2, Cithakan:Ec2

Tim nasional sépak bola Jerman iku tim kang makili Jerman sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Jerman duwé cathetan kang apik sajeroning saben turnamèn Piala Donya. Cathetan prèstasi kaping 3 juwara donya, mung dikalahaké déning tim Brasil. Saliyané iku tim nasional bal-balan Jerman Wétan uga naté menangaké Olimpiade.

Pelatih tim Jerman saiki ya iku Jürgen Klinsmann. Klinsmann, kang ngganti Rudi Völler kang mundur sawisé gagal ing Piala Éropah 2004 ing Portugal, nggabungaké juru main anom lan senior ing kubu Jerman, saéngga dhèwèké masang Oliver Kahn, Jens Lehmann lan Michael Ballack kang duwé pengalaman sisan karo sawatara juru main anyar ing tim nasional Jerman, kaya Philipp Lahm, Lukas Podolski, utawa Bastian Schweinsteiger.

Cathetan ing Piyala DonyaBesut

Taun Puteran Posisi GP M S* K GS GA
Uruguay 1930 Ora mèlu - - - - - - -
Itali 1934 Sémi-Final 3 4 3 0 1 11 8
Prancis 1938 Puteran 1 10 2 0 1 1 3 5
Brazil 1950 Dilarang mèlu - - - - - - -
Switserlan 1954 Juwara 1 6 5 0 1 25 14
Swèdhen 1958 Semi-Final 4 6 2 2 2 12 14
Cilé 1962 Prapat-Final 7 4 2 1 1 4 2
Inggris 1966 Final 2 6 4 1 1 15 6
Mèksiko 1970 Sémi-Final 3 6 5 0 1 17 10
Jerman 1974 Juwara 1 7 6 0 1 13 4
Argèntina 1978 Group Puteran 2 6 6 1 4 1 10 5
Sepanyol 1982 Final 2 7 3 2 2 12 10
Mèksiko 1986 Final 2 7 3 2 2 8 7
Itali 1990 Juwara 1 7 5 2 0 15 5
Amérika Sarékat 1994 Perempat-Final 5 5 3 1 1 9 7
Prancis 1998 Prapat-Final 7 5 3 1 1 8 6
Koréa KidulJepang 2002 Final 2 7 5 1 1 14 3
Jerman 2006 Semi-Final 3 7 5 1 1 14 6
Afrika Kidul 2010 Semi-Final 3 - - - - - - -
Total 16/18 3 Gelar 92 55 *19 18 198 109
*Sèri kalebu tandhing knockout kang ditentokaké kanthi adu pinalti.
**Latar wuri warna emas nuduhaké kamenangan. Werna abang nuduhaké tetandhingan dianakaké dadi tuwan omah.

Cathetan ing Piala ÉropahBesut

Taun Putaran GP M S* K GS GA
  1960 Tidak ikut - - - - - -
  1964 Tidak ikut - - - - - -
  1968 Tidak lolos - - - - - -
  1972 Juara 2 2 0 0 5 1
  1976 Final 2 1 1 0 6 4
  1980 Juara 4 3 1 0 6 3
  1984 Round 1 3 1 1 1 2 2
  1988 Semi-final 4 2 1 1 6 3
  1992 Final 5 2 1 2 7 8
  1996 Juwara 6 4 2 0 10 3
   2000 Putaran 1 3 0 1 2 1 5
  2004 Putaran 1 3 0 2 1 2 3
   2008 Lolos - - - - - -
Total 3 Gelar 32 15 10 7 45 32
*Sèri kalebu tandhing knockout kang ditentokaké kanthi adu pinalti.
**Latar wuri warna emas nuduhaké kamenangan. Werna abang nuduhaké tetandhingan dianakaké dadi tuwan omah.

Skuad Piala Donya 2006Besut

PamainBesut

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK   Jens Lehmann 10 November 1969 51   Arsenal
2 DF   Marcell Jansen 4 November 1985 20   Borussia Mönchengladbach
3 DF   Arne Friedrich 29 Mèi 1979 55   Hertha BSC Berlin
4 DF   Robert Huth 18 Agustus 1984 17   Chelsea
5 MF   Sebastian Kehl 13 Fèbruari 1980 31   Borussia Dortmund
6 DF   Jens Nowotny 11 Januari 1974 45   Bayer 04 Leverkusen
7 MF   Bastian Schweinsteiger 1 Agustus 1984 47   Bayern Munich
8 MF   Torsten Frings 22 November 1976 70   Werder Bremen
9 FW   Mike Hanke 5 November 1983 11   VfL Wolfsburg
10 FW   Oliver Neuville 1 Mèi 1973 66   Borussia Mönchengladbach
11 FW   Miroslav Klose 9 Juni 1976 72   Werder Bremen
12 GK   Oliver Kahn 15 Juni 1969 84   Bayern Munich
13 MF   Michael Ballack (kapten) 26 September 1976 77   Chelsea
14 FW   Gerald Asamoah 3 Oktober 1978 43   FC Schalke 04
15 MF   Thomas Hitzlsperger 5 April 1982 30   VfB Stuttgart
16 DF   Philipp Lahm 11 November 1983 37   Bayern Munich
17 DF   Per Mertesacker 29 September 1984 39   Hannover 96
18 MF   Tim Borowski 2 Mèi 1980 31   Werder Bremen
19 MF   Bernd Schneider 17 November 1973 80   Bayer Leverkusen
20 FW   Lukas Podolski 4 Juni 1985 44   1. FC Köln
21 DF   Christoph Metzelder 5 November 1980 39   Borussia Dortmund
22 FW   David Odonkor 21 Fèbruari 1984 13   Borussia Dortmund
23 GK   Timo Hildebrand 5 April 1979 7   VfB Stuttgart

PelatihBesut

Praja Jeneng Lair Jabatan
  Joachim Löw 3 Fèbruari 1960 Pelatih
  Oliver Bierhoff 1 Mèi 1968 Manager
  Andreas Köpke 12 Maret 1962 Pelatih kiper

Para Pamain kang kerep tampilBesut

Ig ngisor iki pratélan 22 juru main kang kerep tampil kanggo Jerman, data tanggal 1 Oktober 2007:

# Pamain Karir juru main Jerman Panampilan
1 Lothar Matthäus 1980-2000 150
2 Jürgen Klinsmann 1987-1998 108
3 Jürgen Kohler 1986-1998 105
4 Franz Beckenbauer 1965-1977 103
5 Thomas Häßler 1988-2000 101
6 Berti Vogts 1967-1978 96
7 Sepp Maier 1966-1979 95
8 Karl-Heinz Rummenigge 1976-1986 95
9 Rudi Völler 1982-1994 90
10 Andreas Brehme 1984-1994 86
= Oliver Kahn 1995-2006 86
12 Andreas Möller 1988-1999 85
13 Karlheinz Förster 1978-1986 81
= Wolfgang Overath 1963-1974 81
14 Bernd Schneider* 1999-present 80
15 Michael Ballack* 1999-present 77
16 Guido Buchwald 1984-1994 76
= Harald Schumacher 1979-1986 76
19 Pierre Littbarski 1981-1990 73
20 Hans-Peter Briegel 1979-1986 72
= Uwe Seeler 1954-1970 72
= Christian Ziege 1993-2004 72

Panyithak Gol Paling AkèhBesut

Ing ngisor iki pratélan 10 panyithak gol paling akèh kanggo Jerman, data tanggal 1 Oktober, 2007:

# Pamain Gol
1 Gerd Müller 68
2 Jürgen Klinsmann 47
3 Rudi Völler 47
4 Karl-Heinz Rummenigge 45
5 Uwe Seeler 43
6 Oliver Bierhoff 37
7 Michael Ballack* 35
8 Miroslav Klose* 35
9 Fritz Walter 33
10 Klaus Fischer 32

Cathetan TurnamènBesut

Delengen ugaaBesut

Pranala njabaBesut