FC Schalke 04 minangka siji klub bal-balan saking nagara Jerman ingkang gadhah markas Gelsenkirchen, siji kutha pertambangan ing nagara Jerman. Main wonten ing divisi Bundesliga 1. Klub punika gadhah cabang-cabang ulah raga, nanging ingkang paling misuwur inggih punika bal-balan.

Schalke 04
Wappen of Schalke 04
Jeneng jangkep Fußball-Club
Gelsenkirchen-Schalke 04 e. V.
Peparab Die Königsblauen (The Royal Blues)
Die Knappen (The Miners)
Diadegaké 4 Mèi 1904; 115 taun kapungkur (1904-05-04)
Lapangan Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Kapasitas 61.673
Ketua Peter Peters
Horst Heldt
Alexander Jobst
Manajer {{{manager}}}
Liga Bundesliga
2011–12 ke-3, Bundesliga
Seragam kandang
Seragam tandang

Dipundhirikaken rikala taun 1904 kanthi migunakaken nama Westfalia Sachalke.Schalke 04 menangaken kejuaraan lèvel Éropah ingkang kapisanan rikala taun 1997 kanthi ngasoraken Internazionale Milan kanthi adhu tendhangan penalti wonten ing Piala UEFA ing kutha Milan, Italia.[1]

StadiumBesut

 
Stadhion Veltins-Arena kandhang Schalke 04

Stadion klub, dipunkenal minangka Veltins-Arena[2] ing sangandhaping perjanjian sponsor kaliyan pendamelan bir Veltins, peresmianipun rikala mangsa panas 2001 lan gadhah kapasitas 61.673 penonton. Stadion punika dipunanggep minangka salah satunggaling ingkang paling saé kanthi fasilitas ingkang paling modern lan stadion multi-fungsi ing Éropah. Stadion punika sadèrèngipun dipunkenal kanthi nama AufSchalke Arena lan nggantosaken Parkstadion (kapasitas 71.000) dipunyasa rikala taun 1973. Sadèrèngipun klub sampun mainaken tetandhinganing Glückauf-Kampfbahn dipunyasa rikala taun 1928 kanthi kapasitas 35.000 penonton. Stadion Glückauf-Kampfbahn kaginakaken kanggé tetandhingan amatir sadanguning taun-taun pungkasan kanthi ngirangi kapasitas namung dumugi 5.000.

Pratélan pemainBesut

Skuad utamaBesut

Per 3 Juli 2012.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Ralf Fährmann
3   DF Sergio Escudero
4   DF Benedikt Höwedes (kapten)
8   FW Ciprian Marica
10   MF Lewis Holtby
11   MF Alexander Baumjohann
12   DF Marco Höger
13   MF Jermaine Jones
14   DF Kyriakos Papadopoulos
15   MF Vasileios Pliatsikas
16   FW Edu
17   FW Jefferson Farfán
18   MF José Manuel Jurado
19   FW Chinedu Obasi
20   FW Teemu Pukki
No. Pos. Jeneng
21   DF Christoph Metzelder
22   DF Atsuto Uchida
23   DF Christian Fuchs
25   FW Klaas-Jan Huntelaar
27   MF Tranquillo Barnetta
28   MF Christoph Moritz
29   FW Philipp Hofmann
31   MF Julian Draxler
32   MF Joël Matip
33   MF Roman Neustädter
34   GK Timo Hildebrand
35   DF Sead Kolasinac
36   GK Lars Unnerstall
40   MF Anthony Annan

KaampilakenBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
6   DF Tim Hoogland (ke VfB Stuttgart)
No. Pos. Jeneng

Skuad FC Schalke 04 IIBesut

Manajer:   Michael Boris

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Robin Himmelmann
2   DF Jeffrey Volkmer
3   DF Richard Weber
4   DF Bahadir Incilli
5   DF Frank Fahrenhorst
6   MF Maurice Kühn
7   MF Kevin Pires-Rodrigues
8   MF Albert Streit
9   DF Marco Quotschalla
10   MF Massih Wassey
11   MF Zlatko Muhović
12   DF Philipp Kraska
13   MF Manuel Glowacz
14   FW Alexander Langlitz
15   DF Gerrit Hermsen
16   DF Denis Lapaczinski
17   MF Felix Frank
No. Pos. Jeneng
18   FW Marvin Pourie
19   FW Bogdan Müller
20   DF Marvin Pachan
21   MF Danny Latza
22   GK Stephan Tantow
23   DF Robert Stark
24   FW Jonas Erwig-Drüppel
25   DF Hans Sarpei
26   FW Andreas Wiegel
27   GK Marvin Radüchel
28   MF Alexander Baumjohann
29   MF Jermaine Jones
31   FW David Loheider
32   DF Nurettin Kayaoglu
33   DF Djordje Babic
34 Cithakan:Country data MKD DF Besart Ibraimi
40   MF Predrag Stevanović

GelarBesut

Cathetan sukuBesut

  1. http://www.abseits-soccer.com/clubs/schalke.html The Abseits Guide to German Soccer
  2. http://www.veltins-arena.de Official site of Schalke's Veltins Arena
  3. "Kaderübersicht", Schalke04.de, 2012-07-03

Pranala njabaBesut