Tuduhaké menu pokok
Pemain penyerang (kaos abang) kasil ngliwati pertahanan kanggo nyithak gol.

Sajeroning ulah raga bal-balan, panyerang (Indonésia: penyerang; Inggris: Striker) iku wujud posisi sing paling ngarep, ya iku cedhak karo gawang lawan ing sajeroning tim bal-balan. Tugas utama panyerang ya iku nyithak gol, bisa uga dadi pambuka ruang panyerangan tumrap timé.

JinisBesut

Panyerang bisa dikategorèkaké dadi patang jinis, ya iku:

Panyerang bayanganBesut

Posisi panyerang bayangan persis ana ing samburiné penyerang murni. Tugas penyerang bayangan luwih rumit, amarga saliyané nampa umpan saka juru main mburi, uga kadhangkala kudu mènèhi umpan marang juru main ing sangarepé (penyerang murni). Penyerang bayangan luwih ngutamakaké tèknik.

Panyerang swiwiBesut

Panyerang tengahBesut

Panyerang tunggalBesut

TugasBesut

Panyerang tunggal duwé tugas utama ngrampungaké tugas nggawé gol, ya iku nyithak gol minangka pungkasan saka kerja sama tim nalika nyerang.

Pratélan panyerang misuwurBesut

Uga delengenBesut