Lionel Messi

Lionel Messi utawa Messi punika salah sawijiné juru main ana ing club Barcelona.[1] Lionel Messi kang jeneng asliné Lionel Andrés Messi (lair ing Rosario, Argentina, 24 Juni 1987; umur 24 taun) ya iku juru main ngarep bal-balan Argentina sing saiki maén ana ing Barcelona lan tim nasional Argentina.[2] Messi kerep diparabi “maradona anyar” amarga akèh padhané ya iku awaké péndék, luwih sikil kiwa, jago dribel bal, lan pinter ngliwati mungsuh.[3] Messi miwiti karir bal-balan umur liman taun, Umur sewelas taun dhèwèké miwiti karir ana ing klub lokal.[4] Messi padatan main ing posisi glandhang serang utawa penyerang.[4] Messi dikenal duwé dribble sing apik sing sarta umpan-umpan sing akurat.[3] Taun 2005 Barcelona nawakaké kontrak tekan 2010 regané €150 juta, €30 juta luwih dhuwur tinimbang kontrak Ronaldo rikala iku.[2] Bareng karo Barcelona taun 2009, dhèwèké isoh olih nem gelar.[1] Dhèwèké uga dadi juru main paling apik Éropah lan Dunia.[3] Salah siji kalawarti saka Perancis France Football ngliris pratélan juru main bal kanthi gaji gedhé dhéwé.[5] Lionel Messi dadi peringkat siji kanthi gaji paling akèh.[5] Pemain Barcelona iki dikira-kirakake éntuk gaji nganti 33 juta euro per taune.[5] Gaji iku dikumpulake saka gaji, bonus, lan kontrak iklan liyané.[5]

Lionel Messi
messi
Katerangan priangga
Jeneng dawa Lionel Andrés Messi
Dhuwur 1.69 m (5 ft 6 12 in)
Posisi main ngarep (striker)
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 10
Karir nom
1995–2000 Grandoli
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2004
2009–saiki

F.C. Barcelona
59 (23)
304 (275)
32 (10)
Tim nasional
2005–saiki Flag of Argèntina Argèntina 97 (45)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 29 September 2007.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 26 September 2007

Rikala cilikBesut

Messi lair ing Rosario, Argentina tanggal 24 Juni 1987, anak saka Jorge Horacio Messi lan Celia María Cuccittini iki pancén katon jago bal-balan wiwit cilik.[3] September 2000, nalika umuré sewelas taun, Messi ngalami gangguan hormon lan dikhawatirké ora bisa tumbuh gedhe utawa bakal cébol selawasé.[6] River Plate sajatiné péngin jupuk messi nanging ora kuat mbayar $800 per wulan kanggo nambani.[6] Bejané Barcelona gelem mbayari kabèh ragadé, nanging kulawargané gelem pindah menyang Spanyol.[2] Yèn Messi ora terapi hormon, awaké Lionel Messi mung bisa tekan 150-an séntimèter waé.[6] Kurangan hormon pertumbuhan (growth hormone deficeincy) nggawé dhuwuré messi ora lancar lan lelara iki uga nyerang wong akèh ing donya.[6]

KarirBesut

KlubBesut

Club Season League Cup Supercup Champions League UEFA Super Cup Club World Cup Total
Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists
Barcelona 2004–05 7 1 0 1 0 0 1 0 0 9 1 0
2005–06 17 6 3 2 1 0 0 0 0 6 1 1 25 8 4
2006–07 26 14 2 2 2 1 2 0 0 5 1 0 1 0 0 0 0 0 36 17 3
2007–08 28 10 12 3 0 0 9 6 1 40 16 13
2008–09 31 23 11 8 6 2 12 9 5 51 38 18
2009–10 35 34 10 3 1 0 1 2 0 11 8 0 1 0 1 2 2 0 53 47 11
2010–11 33 31 18 7 7 3 2 3 0 12 11 3 54 52 24
Career total 177 119 56 26 17 6 5 5 0 56 36 10 2 0 1 2 2 0 268 179 73

InternationalBesut

National team Year Apps Goals Assists
Argentina 2005 5 0 0
2006 7 2 1
2007 13 6 3
2008 8 2 1
2009 10 3 2
2010 10 2 2
2011 2 1 2
Total 55 16 11

International goalsBesut

Under–20Besut

Scores and results list Argentina's goal tally first.[7][8]
Goal Date Venue Opponent Score Result Competition
1 14 June 2005 Arke Stadion, Enschede, Netherlands   Mesir 1–0 2–0 2005 World Youth Championship
2 22 June 2005 Univé Stadion, Emmen, Netherlands   Kolombia 1–1 2–1 2005 World Youth Championship
3 24 June 2005 Arke Stadion, Enschede, Netherlands   Sepanyol 3–1 3–1 2005 World Youth Championship
4 28 June 2005 Galgenwaard Stadion, Utrecht, Netherlands   Brazil 1–0 2–1 2005 World Youth Championship
5 2 July 2005 Galgenwaard Stadion, Utrecht, Netherlands   Nigeria 1–0 2–1 2005 World Youth Championship
6 2 July 2005 Galgenwaard Stadion, Utrecht, Netherlands   Nigeria 2–1 2–1 2005 World Youth Championship

Under–23Besut

Goal Date Venue Opponent Score Result Competition
1 7 August 2008 Shanghai Stadium, Shanghai, China   Pasisir Gadhing 1–0 2–1 2008 Summer Olympics
2 16 August 2008 Shanghai Stadium, Shanghai, China   Nèderlan 1–0 2–1 2008 Summer Olympics

Senior teamBesut

Goal Date Venue Opponent Score Result Competition
1 1 March 2006 St. Jakob-Park, Basel, Switzerland   Kroasia 2–1 2–3 Friendly
2 16 June 2006 WM-Stadion Gelsenkirchen, Gelsenkirchen, Germany Cithakan:Country data SCG 6–0 6–0 2006 World Cup
3 5 June 2007 Camp Nou, Barcelona, Spain   Aljazair 2–2 4–3 Friendly
4 5 June 2007 Camp Nou, Barcelona, Spain   Algeria 4–2 4–3 Friendly
5 8 July 2007 Metropolitano de Fútbol de Lara, Barquisimeto, Venezuela   Pèru 2–0 4–0 2007 Copa América
6 11 July 2007 Polideportivo Cachamay, Puerto Ordaz, Venezuela   Mèksiko 2–0 3–0 2007 Copa América
7 16 October 2007 José Pachencho Romero, Maracaibo, Venezuela   Vènezuéla 2–0 2–0 2010 World Cup qualification
8 20 November 2007 Estadio El Campín, Bogotá, Colombia   Colombia 1–0 1–2 2010 World Cup qualification
9 4 June 2008 Qualcomm Stadium, San Diego, United States   Mexico 2–0 4–1 Friendly
10 11 October 2008 Estadio Monumental, Buenos Aires, Argentina   Uruguay 1–0 2–1 2010 World Cup qualification
11 11 February 2009 Stade Vélodrome, Marseille, France   Prancis 2–0 2–0 Friendly
12 28 March 2009 Estadio Monumental, Buenos Aires, Argentina   Venezuela 1–0 4–0 2010 World Cup qualification
13 14 November 2009 Vicente Calderón Stadium, Madrid, Spain   Sepanyol 1–1 1–2 Friendly
14 7 September 2010 Estadio Monumental, Buenos Aires, Argentina   Spain 1–0 4–1 Friendly
15 17 November 2010 Khalifa International Stadium, Doha, Qatar   Brazil 1–0 1–0 Friendly
16 9 February 2011 Stade de Genève, Geneva, Switzerland   Portugal 2–1 2–1 Friendly

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b www.fcbarcelona.cat
  2. a b c archive.kaskus.us
  3. a b c d www.goal.com
  4. a b www.kaskus.us
  5. a b c d raga.yahoo.com/news/lionel-messi-jadi-pemain-dengan-pendapatan-tertinggi-054400013--soccer.html Lionel Messi Jadi Pemain Dengan Pendapatan Tertinggi dipunundhuh tanggal 21 Maret 2012)
  6. a b c d radensomad.com
  7. "Lionel Andrés Messi – Goals in International Matches". RSSSF. Dibukak ing 2 February 2011.
  8. "Lionel Messi". FIFA.com. Dibukak ing 2 February 2011.