Marseille

Marseille
Marseille hafen.jpg
(Kutha Marseille)
Lambang

Kutha Marseille

Armoiries de Marseille.svg
Nagara Prancis
Wewengkon Administratif Provence-Alpes-Côte d'Azur[1]
Dhépartemèn Bouches-du-Rhône[1]
Gubernur Michèle Rubirola (1995–saiki)
Wewengkon
 - Wiyaripun:

240.62 km2
Padunung
 - Total (2008):
 - Kapadhetan:

851.420 (2008)
1.204 /km2
Tetenger Wébsite {{URL|example.com|optional display text}}

Marseille yaiku salah sawijining kutha pasisir ing sakidule nagara Perancis kang duwé adhaptasi saka basa [2]. Kutha iki diarani kutha gedhé dhéwé ing wewengkon pasisir kidul, lan kapindhone yaiku kutha Montpellier. Kutha Marseille saka basa Yunani kuna kanthi aran Μασσαλία, lan uga bisa diarani Massilia utawa Massalia[3]. Marseille uga éntuk panghargyan dadi kutha kang ramé pandudhuke kaping pindho saka kutha Paris, lan uga éntuk wewengkon rada gedhé (240.62 KM) kanggo pandudhuk 1,6 yuta. Marseille uga kerep kanggo gawé filem, kaya ta seri filem Taxi lan filem The Transporter. Marseille iku wewengkon sapropinsi saka Alpes-Côte d'Azur, ing sajeroning departemen Bouches-du-Rhône kabawah Jean-Claude Gaudin [4].

Kutha Marseille
Logo Tentara
Panggon "Petit Nice"

Sajarah Saka MarseilleBesut

Marseille yaiku kutha kang duwé wewengkon géografi kutha pasisir kidul nagara Perancis. Entuk panghargyaan dadi kutha gedhé nomer (2) sabanjuré kutha Paris. Ing panggon paling kidul ana panggonan kanggo mancing kanggo wisata para turis asmane laladan Cassis [5]. Kutha Marseille miwiti éntuk pambahargyan dadi kutha kang duwé sesawangan éndah kanggo filem. Kutha iki ana ing sapesisire kidul wewengkon Marseille.

Cathetan sukuBesut

  1. a b (ing basa Prancis) cassini.ehess.fr. "Marseille". cassini.ehess.fr. Dibukak ing 22 April. Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (pitulung); Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  2. Kutha Marseille, Dipunundhuh 14 April 2013.
  3. Ebel, Charles (1976). "Transalpine Gaul: Roman". Brill Archive: 5–16. ISBN 90-04-04384-5. Cite journal requires |journal= (pitulung)CS1 maint: ref=harv (link)
  4. Pulitik ing Kutha Marseille, Dipunundhuh 14 April 2013.
  5. Kutha Cassis, Dipunundhuh 14 April 2013.

Pranala njabaBesut