Tuduhaké menu pokok

Provence-Alpes-Côte d'Azur

région Perancis

Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) iku siji région ing Perancis pérangan kidul-wétan. Région iki wewatesan karo Italia ing sisih wétan, Segara Tengah ing sisih kidul, Rhône-Alpes ing sisih lor lan Languedoc-Roussillon ing sisih kulon.

{{{name}}}
Région Provence-Alpes-Côte d'Azur
Wewengkoning Prancis
Gendéra {{{name}}}
Gendéra
Provence-Alpes-Côte d’Azur map.png
Nagara Prancis
PréfèkturMarseilles
Laladan
 • Gunggung31,400 km2 (12,100 sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)

KomunitasBesut

Kutha gedhé dhéwé ing region iki ya iku Marseille, Nice, Toulon, lan Aix-en-Provence, saben kutha mau nduwé populasi punjul 100,000 sing ndunungi miturut sensus 1999. Pérangan kang paling sugih ya iku tlatah Nice metropolitan.

Komunitas kang luwih cilik nanging misuwur kalebu kutha-kutha cilik sadawané Riviera Perancis.

Pranala njabaBesut