Tuduhaké menu pokok

Korsika (basa Perancis: Corse; basa Korsika: Corsica) iku siji pulo gedhé dhéwé kapapat ing Segara Tengah. Korsika dumunung ing sisih kulon Italia, 160 km sisih kidul-wétan Perancis Dharatan, lan sisih lor Sardinia.

{{{name}}}
Collectivité territoriale de Corse
Wewengkoning Prancis
Gendéra {{{name}}}
Gendéra
Corse map.png
Nagara Prancis
PréfèkturAjaccio
Laladan
 • Gunggung8,680 km2 (3,350 sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)

Korsika minangka salah siji saka 26 région Perancis, sanadyan kanthi de jure nduwé status komunitas teritori (collectivité territoriale). Kanthi status iki, Korsika dianggep luwih wigati tinimbang région-région liyané, nanging status iki sabeneré relatif padha karo status région sajeroning akèh prakara. Korsika kerep digolongké "région". Sanadyan kapisah saka Perancis Dharatan déning Segara Liguria, Korsika kanthi administratif kalebu sajeroning kawasan Perancis Metropolitan.

Korsika dadi pérangan Perancis wiwit taun 1768. Sajeroning siji referendum kang dianakaké ing tanggal 6 Juli 2003, watara 191.000 pemilih nulak status otonomi terbatas kang ditawakké pamaréntah Perancis kanthi béda persentase 1,96%.

Korsika kawentar minangka panggonan kalairan Napoleon Bonaparte.

Pranala njabaBesut