Tuduhaké menu pokok

Martinique

Departemen ing Prancis

Martinique iku nagara pulo kanthi status wewengkon sebrang segara (département d'outre-mer/DOM) Perancis ing Laut Karibia pérangan wétan. Martinique uga kalebu salah siji saka 26 region (sajinis nagara persemakmuran) Perancis.

Martinique
Wewengkon sabrang lan péranganing Prancis
Gendéra Martinique
Gendéra
Coat of arms of Martinique
Coat of arms
Martinique in France 2016.svg
Nagara Prancis
PréfèkturFort-de-France
Pérangan1
Pamaréntahan
 • President of Executive CouncilAlfred Marie-Jeanne [1]
Laladan
 • Gunggung1.128 km2 (436 sq mi)
Cacah warga (January 2013)[2]
 • Gunggung385.551
 • Pepadhet340/km2 (890/sq mi)
Demonym(s)Martinic(qu)an,
Martiniquais (m) / Martiniquaise (f)
Zona wektuECT (UTC-04)
GDP (2012)[3]Ranked 23rd
Gunggung€8.35 milyar (US$10.7 bn)
Per kapitah€21,527 (US$27,688)
Wewengkon NUTSFRA
Situs wèbPrefecture, Territorial collectivity

Christopher Columbus teka ing pulo iki taun 1502. Wong Perancis wiwit manggon ing Martinique taun 1635.

Uga delengenBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut