Tuduhaké menu pokok

Midi-Pyrénées

région Perancis

Midi-Pyrénées (basa Ositania: Miègjorn-Pirenèus, Mieidia-Pirenèus) iku sawijining région gedhé dhéwé kaloro ing Perancis lan gedhé dhéwé ing kawasan Perancis Metropolitan.

{{{name}}}
Région Midi-Pyrénées
Wewengkoning Prancis
Gendéra {{{name}}}
Gendéra
Midi-Pyrénées in France.svg
Nagara Prancis
PréfèkturToulouse
Laladan
 • Gunggung45,348 km2 (17,509 sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)

Ana telung bab kang nggawé région iki misuwur: montor mabur Airbus, keju Roquefort lan Lourdes, panggonan ziarah umat Katulik.

Midi-Pyrénées minangka salah siji région artifisial kang dibangun ing pungkasan abad ka-20 minangka laladan pedhalaman (hinterland) lan zona kang duwé prabawa tumrap kutha krajané, Toulouse ¹.

Jeneng région dipilih saka segi géografi: Midi ("laladan kidul", miturut perspektif warga Paris) lan Pyrénées (pagunungan Pyrenees ing wewengkon tapelwates kidul).

CathetanBesut

¹ Ing taun 1960-an, wolu kutha gedhé ing Perancis (Lille, Nancy, Strasbourg, Lyon, Nantes, Bordeaux, Marseille lan Toulouse) dikukuhaké minangka "metropolis penyeimbang" kanthi alesan kaistimewaan bantuan teknis lan dana mirunggan saka pamaréntah pusat. Kawicaksanan iki nduwé tujuan nyilikaké prabawa Paris sajeroning wewengkon Perancis.

Pranala njabaBesut