Tuduhaké menu pokok

Montpellier iku kutha ing pasisir kidul nagara Perancis [1]. Kutha iki ana ing sakuloné kutha Marseille, kang sami-sami kutha pésisir. Kutha iki uga salah siji pangasil mineral. Montpellier ya iku kutha ing Prancis kanthi cacahing pendhudhuk nomer 8 ing nagara iku. Montpellier minangka tangga saka kutha Nice lan kutha Marseille ing sakidulé nagara Prancis. Montpellier nganut agama Roman Katholik. Kutha iki kapimpin déning gubernur Hélène Mandroux-Colas. Mandroux-Colas ya iku gubernur kan éntuk kalungguhan nganti taun 2014.

Logo saka kamiliteran kutha Montpellier

Sajarah kutha MontpellierBesut

Kutha Montpellier diwiwiti saka kutha pusat ing Villeneuve-lès-Maguelone [2] nalika Abad Pertengahan utawa Abad Romawi. Nanging uga ana panjajahan kang ngrusak lan bajak Katedral Maguelone saéngga ndadèkaké kutha iki dadi rusuh.

Cathetan sukuBesut

  1. "Info saka kutha Montpellier". Montpellier. Dijupuk 25 Maret 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. City council website "Info saka désa Maguelone" Priksa gandra |url= (pitulung). Montpellier. Dijupuk 10 April 2013. 

Pranala njabaBesut