Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing

Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing, kanthi jejuluk Les Éléphants (Para Gajah), iku tim kang makili Pasisir Gadhing sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Diperkuat d’ening juru main-juru main kang akèh-akèhé main ing Éropah, mligi Prancis, Pasisir Gadhing lolos mlebu Piala Donya FIFA kanggo kang sepisanan taun 2006.

Pasisir Gadhing
Lambang asosiasi
JulukanLes Éléphants
(Para Gajah)
AsosiasiFédération Ivoirienne
de Football
PelatihBosnia lan Hércegovina Vahid Halihodzic
Penampilan paling akèhCyrille Domoraud& Bonaventure Kalou (51)
Pencetak gol paling akèhDidier Drogba (28)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Pasisir Gadhing, 3 - 2 Benin
(Madagaskar; 13 April 1960)
Kemenangan terbesar
Pasisir Gadhing, 6 - 0 Mali
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 13 Maret 1985)
Pasisir Gadhing, 6 - 0 Botswana
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 11 Oktober 1992)
Pasisir Gadhing 6 - 0 Niger
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 15 Juli 2000)
Pasisir Gadhing 6 - 0 Madagaskar
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 1 Juli 2001)
Kekalahan terbesar
Pasisir Gadhing, 2 - 6 Ghana
(Pasisir Gadhing; 2 Mèi 1971)
Malawi 5 - 1 Pasisir Gadhing,
(Malawi; 6 Juli 1974)
Piala Dunia
Penampilan1 (Pertama kali pada 2006)
Asil paling apikBabak 1, 2006
Piala Afrika
Penampilan16 (Pertama kali pada 1965)
Asil paling apikJuara, 1992

TriviaBesut

Tim nasional Pasisir Gadhing menangaké loro tetandhingan penalti kanthi asil paling dhuwur sajeroning ajang internasional - ing Piala Afrika 1992 ngalahaké Ghana 11-10 lan prapat final Piala Afrika 2006, ngalahaké Kamerun 12-11.

Rékor Piala DonyaBesut

Rékor Piala AfrikaBesut

 

Pemain kondhangBesut

Skuad Piala Donya 2006Besut

Pada Piala Donya 2006, Pasisir Gadhing kagabung sajeroning siji grup bebarengan karo Argentina, Nèderlan, lan Serbia.

Pelatih: Henri Michel

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Jean-Jacques Tizié 7 September 1972 21   Espérance
2 DF Arthur Boka 2 April 1983 21   RC Strasbourg
3 MF Kanga Akale 7 Maret 1981 19   AJ Auxerre
4 DF Kolo Toure 19 Maret 1981 40   Manchester City
5 MF Didier Zokora 14 Dhésèmber 1980 35   AS Saint-Etienne
6 DF Blaise Kouassi 2 Fèbruari 1975 33   Troyes
7 MF Emerse Fae 24 Januari 1984 9   Nantes Atlantique
8 FW Bonaventure Kalou 12 Januari 1978 44   Paris Saint-Germain
9 FW Arouna Koné 11 November 1983 13   PSV Eindhoven
10 MF Gilles Yapi Yapo 30 Januari 1982 24   Young Boys
11 FW Didier Drogba 11 Maret 1978 27   Chelsea
12 DF Abdoulaye Meite 6 Oktober 1980 14   Olympique Marseille
13 DF Marc Zoro 27 Dhésèmber 1983 9   Messina
14 FW Bakary Kone 17 September 1981 11   OGC Nice
15 FW Aruna Dindane 26 November 1980 32   RC Lens
16 GK Gerard Gnanhouan 12 Fèbruari 1979 6   Montepellier
17 DF Cyrille Domoraud 22 Juli 1971 47   US Creteil
18 MF Kader Keita 6 Agustus 1981 25   Lille OSC
19 MF Yaya Toure 13 Mèi 1983 11   Olympiakos
20 MF Guy Demel 13 Juni 1981 6   Hamburger SV
21 DF Emmanuel Eboue 4 Juni 1983 9   Arsenal
22 MF Romaric 4 Juni 1983 5   Le Mans
23 GK Boubacar Barry 30 Dhésèmber 1979 5   KSK Beveren

Pranala njabaBesut

Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006