Tuduhaké menu pokok

Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing

Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing, kanthi jejuluk Les Éléphants (Para Gajah), iku tim kang makili Pasisir Gadhing sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Diperkuat d’ening juru main-juru main kang akèh-akèhé main ing Éropah, mligi Prancis, Pasisir Gadhing lolos mlebu Piala Donya FIFA kanggo kang sepisanan taun 2006.

Pasisir Gadhing
Lambang asosiasi
Julukan Les Éléphants
(Para Gajah)
Asosiasi Fédération Ivoirienne
de Football
Pelatih Bosnia lan Hércegovina Vahid Halihodzic
Penampilan paling akèh Cyrille Domoraud& Bonaventure Kalou (51)
Pencetak gol paling akèh Didier Drogba (28)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Pasisir Gadhing, 3 - 2 Benin
(Madagaskar; 13 April 1960)
Kemenangan terbesar
Pasisir Gadhing, 6 - 0 Mali
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 13 Maret 1985)
Pasisir Gadhing, 6 - 0 Botswana
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 11 Oktober 1992)
Pasisir Gadhing 6 - 0 Niger
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 15 Juli 2000)
Pasisir Gadhing 6 - 0 Madagaskar
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 1 Juli 2001)
Kekalahan terbesar
Pasisir Gadhing, 2 - 6 Ghana
(Pasisir Gadhing; 2 Mèi 1971)
Malawi 5 - 1 Pasisir Gadhing,
(Malawi; 6 Juli 1974)
Piala Dunia
Penampilan 1 (Pertama kali pada 2006)
Asil paling apik Babak 1, 2006
Piala Afrika
Penampilan 16 (Pertama kali pada 1965)
Asil paling apik Juara, 1992

TriviaBesut

Tim nasional Pasisir Gadhing menangaké loro tetandhingan penalti kanthi asil paling dhuwur sajeroning ajang internasional - ing Piala Afrika 1992 ngalahaké Ghana 11-10 lan prapat final Piala Afrika 2006, ngalahaké Kamerun 12-11.

Rékor Piala DonyaBesut

Rékor Piala AfrikaBesut

 

Pemain kondhangBesut

Skuad Piala Donya 2006Besut

Pranala njabaBesut