Tuduhaké menu pokok

Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing

Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing, kanthi jejuluk Les Éléphants (Para Gajah), iku tim kang makili Pasisir Gadhing sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Diperkuat d’ening juru main-juru main kang akèh-akèhé main ing Éropah, mligi Prancis, Pasisir Gadhing lolos mlebu Piala Donya FIFA kanggo kang sepisanan taun 2006.

Pasisir Gadhing
Lambang asosiasi
JulukanLes Éléphants
(Para Gajah)
AsosiasiFédération Ivoirienne
de Football
PelatihBosnia lan Hércegovina Vahid Halihodzic
Penampilan paling akèhCyrille Domoraud& Bonaventure Kalou (51)
Pencetak gol paling akèhDidier Drogba (28)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Pasisir Gadhing, 3 - 2 Benin
(Madagaskar; 13 April 1960)
Kemenangan terbesar
Pasisir Gadhing, 6 - 0 Mali
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 13 Maret 1985)
Pasisir Gadhing, 6 - 0 Botswana
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 11 Oktober 1992)
Pasisir Gadhing 6 - 0 Niger
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 15 Juli 2000)
Pasisir Gadhing 6 - 0 Madagaskar
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 1 Juli 2001)
Kekalahan terbesar
Pasisir Gadhing, 2 - 6 Ghana
(Pasisir Gadhing; 2 Mèi 1971)
Malawi 5 - 1 Pasisir Gadhing,
(Malawi; 6 Juli 1974)
Piala Dunia
Penampilan1 (Pertama kali pada 2006)
Asil paling apikBabak 1, 2006
Piala Afrika
Penampilan16 (Pertama kali pada 1965)
Asil paling apikJuara, 1992

TriviaBesut

Tim nasional Pasisir Gadhing menangaké loro tetandhingan penalti kanthi asil paling dhuwur sajeroning ajang internasional - ing Piala Afrika 1992 ngalahaké Ghana 11-10 lan prapat final Piala Afrika 2006, ngalahaké Kamerun 12-11.

Rékor Piala DonyaBesut

Rékor Piala AfrikaBesut

 

Pemain kondhangBesut

Skuad Piala Donya 2006Besut

Pranala njabaBesut