Malawi

Républik Malawi iku nagara kang kakurung dharatan ing Afrika pérangan kidul. Malawi wewatesan karo Tanzania ing sisih lor, Zambia ing kulon-lor, lan Mozambik ing sisih wétan, kidul lan kulon. Tlaga Malawi kang mujur ing tapel wates wétan Malawi nyakup saproliman wewengkon nagara iku. Asal muasal jeneng Malawi ora dimangertèni; jeneng iku diyakini asalé saka suku ing wewengkon kidul utawa inspirasi saka 'cahya srengéngé kang nyinari tlaga' (pirsani gendéra).

Republic of Malawi
Dziko la Malaŵi
Patakaning Malawi
Pataka
Aditamènging Malawi
Aditamèng
Cihnabrawit: Unity and Freedom
(Inggris: "Persatuan lan Kabebasan")
Gunagita: Mlungu dalitsani Malawi
Dunungpenering Malawi
KuthagaraLilongwe
BrehakuthaBlantyre
JawatbasaInggris, Chichewa
PapréntahanDhémokrasi multi-parté
Kamardikan
• Banyu (%)
20,6%
Population
• Pikira-kira
12.529.697 (67)
• Cacahjiwa 1998
9.933.868
GKK  (ITK)Pikira-kira 2004
• Gunggung
US$7,03 miliar (145)
• Saben wong
US$569 (191)
ArtacihnaKwacha (MWK)
Laladan wektuUTC+2
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi265
Nagarasandigreha.mw

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut