Mozambik

Républik Mozambik iku nagara ing Afrika pérangan kidul kang wewatesan karo Afrika Kidul, Swaziland, Tanzania, Malawi, Zambia lan Zimbabwe. Mozambik minangka anggota Komunitas Nagara-Nagara Abasa Portugis lan Persemakmuran. Kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé yaiku Maputo kang dumunung ing pucuk kidul.

República de Moçambique
Pitakaning Mozambik
Flag
Coat of arms of Mozambik
Coat of arms
Motto: 
Anthem: Pátria Amada
Location of Mozambik
Capital
and largest city
Maputo
Official languagesPortugis
GovernmentRépublik
Kamardikan
• Water (%)
2,2%
Population
• 2006 estimate
19.886.116 (54)
• 1997 census
16.099.246
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$23,69 miliar (102)
• Per capita
US$1.247 (169)
CurrencyMetical (MZM)
Time zoneUTC+2
• Summer (DST)
UTC+2
Calling code258
Internet TLD.mz

Mozambik kapérang dadi 11 provinsi: Cabo Delgado, Gaza, Inhambane, Manica, Maputo (kutha), Maputo, Nampula, Niassa, Sofala, Tete, lan Zambezia.

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut