Bambang Pamungkas

Bambang Pamungkas (lair ing Salatiga, Jawa Tengah, 10 Juni 1980; umur 40 taun) ya iku juru main bal-balan timnas Indonésia. Bambang Pamungkas lumrahé diundang nganggo jeneng Bépé.[1] Saiki Bambang main ana ing tim Persija Jakarta, tim kang main ana ing Liga Indonèsia.[1] Bambang posisinè dadi penyerang ana ing tim iki.[2][3] Ana ing Persija, Bambang nganggo nomer 20.[3] Pemain kang dhuwuré 171 cm iki kaloka nduwé sundulan kang akurat.[3] Nalika main ana ing tim rumaja Jawa Tengah. Bambang naté dinobataké dadi juru main paling apik ana ing piala Haornas.[3] Bambang uga natè dadi juru main kang ngegolkè paling akèh kanggo Indonésia ana ing Piala Asia U-19 Grup V, kanthi 7 gol.[3] Debut pisanan kang dilakoni Banbang Pamungkas bareng timnas senior ya iku 2 Juli 1999.[4] Debutè Bambang nalikanè timnas Indonésia main mungsuh Lituania.[4] Bambang nalika semono isih umur 18 taun, bisa ngegolké sapisan.[4] Tetandhingan debutè Bambang kanthi asil akir ya iku 2-2 padha ampuhè.[4] Bambang suksès ngegolke pindho ana ing debut pisananè ing Liga Indonèsia.[5] Bambang uga natè ngabung karo EHC Norad salah siji tim kang ana ing Walanda.[5] Amarga kurang bisa adhaptasi karo kahanan ing éropa, Bambang banjur disilihkè marang tim Persija Jakarta.[5] Ana ing taun candhakè Bambang dadi juru main kang paling akèh ngegolkè ana ing kejuaraan Piala Tiger lan nalika semono Indonèsia dadi juara nomer 2.[5] Bambang ngrampungi karir ana ing timnas Indonèsia sawise kompetisi Piala AFF taun 2014 ya iku nalika Indonésia mungsuh Malaysia sasi Desember 2014.[5] Sakdawanè mèlu timnas Garudha (sebutan kanggo timnas Indonèsia) Bambang wis gawè 38 gol ana ing 86 penampilanè.[5]

Bambang Pamungkas
Bambang Pamungkas bedah buku Kemsetneg.png
Katerangan priangga
Jeneng dawa Bambang Pamungkas
Dhuwur 1.68 m (5 ft 6 in)
Posisi main Panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Persija Jakarta
Angka 20
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
19992000
20002001
20012004
20052006
2007–saiki
Indonésia Persija Jakarta
Nèderlan E.H.C. Norad
Indonésia Persija Jakarta
Malaysia Selangor FC
Indonésia Persija Jakarta
30 (24)
?? (??)
96 (52)
42 (39)
?? (126)
Tim nasional
1999—saiki Flag of Indonésia Indonésia 86 (39)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 November 2009.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 Dhésèmber 2010

Kulawargane BambangBesut

Kulawargane Bambang Pamungkas ya iku iauidasud pstttt (Tom y Jerry bootleg):[5]

  • Rama: H. Misranto
  • Biyung: Hj. Suriptinah
  • Kangmas lan mbakayu:
  1. Agus Handoko Misranto
  2. Agus Budhi Suseno
  3. Tri Agus Prasetijo
  4. Eni Kusumawati
  5. Nanik Setyowati
  • Garwa: Tribuana Tungga Dewi
  • Putra lan putri:
  1. Salsa Alicia
  2. Jane Abel
  3. Syaura Abana

Pawiyatane BambangBesut

Bambang Pamungkas tau sekolah ing:[3]

KarirBesut

Kariere Bambang Pamungkas:[5]

Gol InternasionalBesut

Bambang Pamungkas: Gol Internasional
Gol Tanggal Stadion Musuh Skor Asil Laga
1 2 Juni 1999 Stadion Municipal, Valga, Estonia   Litowen 2–2 2–2 Persahabatan
2 2 Agustus 1999 Berakas Track and Field Complex, Bandar Seri Begawan, Brunei   Malaysia 3–0 6–0 Pista Ulah raga Nagara-Nagara Asia Kidul-Wétan 1999
3 2 Agustus 1999 Berakas Track and Field Complex, Bandar Seri Begawan, Brunei   Malaysia 4–0 6–0 Pista Ulah raga Nagara-Nagara Kidul-Wétan 1999
4 30 Oktober 1999 Phnom Penh, Cambodia   Kamboja 0–2 1–5 Kualifikasi Piala Asia AFC 2000
5 14 November 1999 Stadion Senayan, Jakarta, Indonésia   Hongkong 3–1 3–1 Kualifikasi Piala Asia AFC 2000
6 20 November 1999 Stadion Senayan, Jakarta, Indonésia   Kamboja 6–1 9–2 Kualifikasi Piala Asia AFC 2000
7 20 November 1999 Stadion Senayan, Jakarta, Indonésia   Kamboja 7–2 9–2 Kualifikasi Piala Asia AFC 2000
8 8 April 2001 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Maladéwa 5–0 5–0 Kualifikasi Piala Dunia FIFA 2002
9 29 April 2001 Stadion Olimpiade Nasional Phnom Penh, Phnom Penh, Cambodia   Kamboja 0–2 0–2 Kualifikasi Piala Dunia FIFA 2002
10 17 Dhésèmber 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Kamboja 2–2 4–2 Piala Tiger 2002
11 17 Dhésèmber 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Kamboja 3–2 4–2 Piala Tiger 2002
12 17 Dhésèmber 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Kamboja 4–2 4–2 Piala Tiger 2002
13 23 Dhésèmber 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Filipina 1–0 13–1 Piala Tiger 2002
14 23 Dhésèmber 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Filipina 4–0 13–1 Piala Tiger 2002
15 23 Dhésèmber 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Filipina 5–0 13–1 Piala Tiger 2002
16 23 Dhésèmber 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Filipina 12–1 13–1 Piala Tiger 2002
17 27 Dhésèmber 2002 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Malaysia 1–0 1–0 Piala Tiger 2002
18 12 Fèbruari 2004 Stadion Internasional Amman, Amman, Jordan   Yordania 0–1 2–1 Persahabatan
19 23 Agustus 2006 Stadion Shah Alam, Shah Alam, Malaysia   Malaysia 0–1 1–1 Turnamen Merdeka 2006
20 1 Juni 2007 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Hongkong 2–0 3–0 Persahabatan
21 21 Juni 2007 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Jamaika 1–0 2–1 Persahabatan
22 21 Juni 2007 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Jamaika 2–1 2–1 Persahabatan
23 10 Juli 2007 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Bahrain 2–1 2–1 Piala Asia AFC 2007
24 25 April 2008 Stadion Siliwangi, Bandung, Indonésia   Yemen 1–0 1–0 Persahabatan
25 6 Juni 2008 Stadion Gelora 10 November, Surabaya, Indonésia   Malaysia 1–0 1–1 Persahabatan
26 11 Juni 2008 Stadion Gelora 10 November, Surabaya, Indonésia   Viètnam 1–0 1–0 Persahabatan
27 21 Agustus 2008 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Kamboja 0–7 0–7 Piala Kemerdekaan 2008
28 25 Agustus 2008 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Myanmar 4–0 4–0 Piala Kemerdekaan 2008
29 5 Dhésèmber 2008 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Myanmar 3–0 3–0 Piala Suzuki AFF 2008
30 7 Dhésèmber 2008 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Kamboja 0–4 0–4 Piala Suzuki AFF 2008
31 14 November 2009 Stadion Al Kuwait Sports Club, Kuwait City, Kuwait   Kuwait 0–1 2–1 Kualifikasi Piala Asia AFC 2011
32 21 November 2010 Stadion Gelora Sriwijaya, Palembang, Indonésia   Timor Wétan 5–0 6–0 Persahabatan
33 7 Dhésèmber 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Thai 1–1 2-1 Piala Suzuki AFF 2010
34 7 Dhésèmber 2010 Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonésia   Thai 2–1 2-1 Piala Suzuki AFF 2010
35 22 August 2011 Stadion Manahan, Surakarta, Indonésia   Palestina 3–1 4-1 Tetandhingan persahabatan
36 22 August 2011 Stadion Manahan, Surakarta, Indonésia   Palestina 4–1 4-1 Tetandhingan persahabatan

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

Cithakan:Skuad Indonésia sajeroning Piala Asia AFC 2007 Cithakan:Skuat Indonésia PSAFF 2010