Kutha Salatiga

kutha ing provinsi Jawa Tengah, Indonésia
Kutha Salatiga
Lambang Kutha Salatiga
Lambang Kutha Salatiga
Sesanti: "Çrir Astu Swasti Prajabhyah"
Locator kutha salatiga.gif
Dina Dadi:
Walikutha: John Manoppo, S.H.
Wakil Walikutha:
Jembar
 -Total:

17,87 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

4 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

176.000
+/-/ km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kutha Salatiga (Jawa: ꦏꦸꦛꦯꦭꦠꦶꦒ) iku salah satunggiling kitha ing Jawi Tengah, Indonésia. Kitha ingkang dipunubengi déning Kabupatèn Semarang punika, dumunung wonten ing sangandhaping redi Merbabu. Wonten mriki inggih papanipun Universitas Kristen Satya Wacana salah siji Universitas swasta ingkang misuwur wonten ing Jawi Tengah. Salatiga gadhah slogan: "Hati Beriman". Frase iki cekakan saka "sehat, tertib, bersih, indah, lan aman".

PamaréntahanBesut

Kitha Salatiga katata ing 4 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Salatiga inggih punika:

KagunanBesut

Uga delengenBesut

KapustakanBesut

Buku

  • Badan Pusat Statistik Kota Salatiga (2018). Kota Salatiga dalam Angka 2018. Salatiga: Badan Pusat Statistik Kota Salatiga. ISSN 2355-3065.
  • Prakosa, Abel Jatayu (2017). Diskriminasi Rasial di Kota Kolonial: Salatiga 1917-1942. Semarang: Sinar Hidoep. ISBN 978-602-6196-60-6.
  • Raap, Olivier Johannes (2015). Kota di Djawa Tempo Doeloe. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia. ISBN 978-602-4243-61-6.
  • Rimbaud, Arthur (2020). Semusim di Neraka. Yogyakarta: Jual Buku Sastra. ISBN 978-623-9216-58-0.
  • Rocher, Jean; Santosa, Iwan (2013). Sejarah Kecil Indonesia-Prancis 1800-2000 (Petite Histoire de L'Indonesie et du Francais). Jakarta: Kompas. ISBN 978-979-7097-67-7.
  • Seo, Myengkyo (2013). State Management of Religion in Indonesia. New York: Routledge. ISBN 978-0-415-51716-4.
  • Supangkat, Eddy (2014). Drumblek Seni Budaya Asli Salatiga. Salatiga: Kantor Perpustakaan Arsip Daerah Kota Salatiga. ISBN 978-979-7291-37-2.
  • Supangkat, Eddy (2012). Salatiga: Sketsa Kota Lama. Salatiga: Griya Media. ISBN 978-979-7290-68-9.
  • Supangkat, Eddy (2018). ESTO: Selaksa Cerita tentang Bus Tua di Salatiga. Salatiga: Griya Media. ISBN 978-602-6257-48-2.

Jurnal ilmiah

Majalah

Wacan bacutan

  • Hatmadji, Tri, dkk (2009). Cagar Budaya Salatiga. Klaten: Balai Pelestarian Peninggalan Purbakala Jawa Tengah.CS1 maint: multiple names: authors list (link)

Pranala njawiBesut