Tuduhaké menu pokok

Kutha Surakarta

kutha ing provinsi Jawa Tengah, Indonésia
(Kaelih saka Surakarta)
     
Kutha Surakarta
Jawa Tengah
Lambang Kutha Surakarta
Lambang Kutha Surakarta
Lokasi Surakarta di pulau Jawa
Sesanti: Mulat sarira angrasa wani1
"Introspeksi diri, merasa berani"
1Sesanti Praja Mangkunagaran
Provinsi Jawa Tengah
Wiyar 44,03 km²
Padunung 552.542 (2005)
 -Kapadhetan 12.998,97/km²
Suku bangsa Jawa, Tionghoa, Arab
Basa Jawa, Indonésia
Agama Kajawèn, Islam, Katulik Roma, Kristen Protèstan, Hindhu, Buda
Kacamatan 5
 -Kalurahan 51
Wali kutha Ir. Joko Widodo
Wakil Wali kutha F.X. Hadi Rudyatmo
Kodhe tilpun 0271

- Situs web resmi: www.surakarta.go.id

Kutha Surakarta (Jawa: ꦑꦸꦛꦯꦸꦫꦏꦂꦠ) utawi kitha Sala (Sala) iku salah satunggaling kutha otonom ing Provinsi Jawa Tengah.

GéografiBesut

Kutha Surakarta letake ing 7° Lintang kidul lan 110° Bujur wetan

PamaréntahanBesut

Kutha Surakarta diperang dadi 5 kacamatan, 51 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Surakarta ya iku:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut