Protèstan iku madahab ing agama Kristen. Madahab utawa denominasi iki muncul amargi protès Martin Luther taun 1517 liwat 95 dalil Martin Luther.

Tembung Protèstan iku sejatine asalé saking pro-testanum kang tegesé "bali ing Injil (testanum).

Obahan Reformasi (Pembaruan) kaya ta Martin Luther iku dudu kang pertama ing kalangan Gréja Katolik, sedurungè ana owahan-owahan kang mirib, contoné ing Prancis kang kabawah Peter Waldo (saiki pengikute nggabung ing Gréja Waldensis), uga ana obahan kang kabawah Yohanes Hus (1369-1415).

Taun 2005, 5,9%–14.276.459 saking 241.973.879 penduduk Indonésia, nganut agama Protèstan1. Iku disebabaké prabawa misionaris saking Walanda, racaké gréja Protèstan ing Indonésia diprabawai déning ajaran Calvin, lan sapérangan liyané duwé corak Lutheran.

Gréja-Gréja ProtèstanBesut

Gréja Protèstan ing Indonésia antarané ya iku:

  • Persekuthuan Gréja-Gréja di Indonésia (PGI)
  • Persekuthuan Injili Indonésia (PII)
  • Persekuthuan Gréja Pentakosta Indonésia (PGPI)
  • Persekuthuan Baptis Indonésia (PBI)
  • Bala Keselamatan (BK)

CathetanBesut

1 Sumber-sumber: International Religious Freedom Report 2004 (US State Department) [1], Adherents.com [2], CIA Factbook [3] dan census.gov [4].

Uga delengenBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.