Tuduhaké menu pokok

Kutha Malang

kutha ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia
(Kaelih saka Malang)

Kutha Malang (Carakan: ꦏꦸꦛꦩꦭꦁ, Pegon: كَوتَ مَلَڠْ), inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 145.28 km pasagi.

Malang
كَوتَ مَلَڠْ
ꦏꦸꦛꦩꦭꦁ
Kutha
Seal of Malang City (Logo Kota Malang).svg
Lambang
Sesanti: Malang Kuçeçwara
ꦩꦭꦴꦔ꧀ꦏꦸꦯꦺꦯ꧀ꦮꦫ
Locator kota malang.png
Pernahé Malang ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi1 Januari 2001
Pamaréntahan
 • WalikuthaMochamad Anton
 • Wakil WalikuthaSutiaji
Laladan
 • Gunggung145,28 km2 (5,609 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung895,387
 • Pepadhet62/km2 (160/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 341
Plat montorN
Situs wèbwww.malangkota.go.id
(ing basa Indonésia)
Kantor Balékutha Malang

GéografiBesut

112,34'09"-11,41'34" Bujur wétan 7,54'52", 22-8,03'05", 11 Lintang kidul

PamaréntahanBesut

Kutha Malang ketata sajeroning 5 kacamatan, lan 57 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Malang ya iku:

Ékonomi & SosialBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan