Tuduhaké menu pokok

Kutha Batu

kutha ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kutha Batu (Carakan: ꦑꦸꦛ​ꦨꦠꦸ, Pegon: كَوتَ بَتُ), iku kutha ing Jawa Wétan, Indonésia. Jembar wewengkon kutha iki ± 202.30 km².

Batu
كَوتَ بَتُ
ꦑꦸꦛ​ꦨꦠꦸ
Kutha
Logo Kota Batu, Jawa Timur (Seal of Batu, East Java).svg
Lambang
Sesanti: Hakaryo Guno Mamayu Bawono
ꦲꦏꦂꦪꦒꦸꦤꦩꦩꦪꦸꦧꦮꦤ
Locator kota batu.png
Pernahé Batu ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi17 Oktober 2001
Pamaréntahan
 • WalikuthaDra. Hj. Dewanti Rumpoko, M.Si.
 • Wakil WalikuthaH. Punjul Santoso, M.M.
Laladan
 • Gunggung202,30 km2 (7,810 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2013)
 • Gunggung182,392
 • Pepadhet9.0/km2 (23/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 341
Plat montorN
Situs wèbwww.batukota.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

Wewengkon Kota Batu dumunung ing dhataran dhuwur ing sikilé Gunung Panderman, ing èlevasi 700 nganti 1100 mèter saka lumahing segara.[1]

PamaréntahanBesut

Kutha Batu katata sajeroning 3 kacamatan, 23 désa lan---kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Batu ya iku:

Ékonomi & SosialBesut

PendhidhikanBesut

  1. Sekolah Lanjutan Tingkat Pertama
    1. SLTP Ahmad Yani Jl. Wukir Gg II Temas Kalurahan Temas Kec Batu
    2. SLTP Al Izzah Désa Sumberejo Désa Sumberejo Kec Batu
    3. SLTP Arjuno Désa Gabes Torongrejo Désa Sumberejo Kec Batu
    4. SLTP As-Salam Jl. Makam 30 Bèji Désa Sumberejo Kec Batu
    5. SLTP Darush Sholikin Jl. Suropati 139 Désa Pesanggrahan Kec Batu
    6. SLTP Diponegoro Jl. Raya Junrejo 03 Désa Sumberejo Kec Batu
    7. SLTP Immanuel Jl. Wukir Kalurahan Temas Kec Batu
    8. SLTP Negeri 05 Jl. Lapangan Sumber Brantas Désa Bumiaji Kec Bumiaji
    9. SLTP Satu Atap Dusun Brau Désa Gunungsari Kec Bumiaji
  2. Sekolah Menengah Atas
    1. SMA Islam Jl. Mustari 07, Kel. Sisir, Kec. Batu
    2. SMA LB Eka Mandiri Terusan Kasiman Kalurahan Ngaglik Kec Batu -
    3. SMA Muhammadiyah 03 Jl. Bukit Berbunga 175 Désa Sidomulyo Kec Batu
    4. SMA PGRI Jl. Imam Bonjol III/9 Kalurahan Sisir Kec Batu
    5. SMU Hasyim Asyari Jl Semeru 22B Kalurahan Sisir Kec Batu
    6. SMU Immanuel Jl. Wukir 01 Batu Kalurahan Temas Kec Batu
    7. SMU Negeri 01 SMA Negeri 01 Batu Jl KH Agus Salim No 57 Kec.Batu
    8. SMU Negeri 02 Jl Hassanudin, Désa Sumberejo, Kacamatan Junrejo -
    9. SMUK Yos Sudarso Jl. Panglima Sudirman 63 Kec.Batu
  3. Sekolah Menengah Kejuruan
    1. SMK 17 Agustus Jl. Mustari 07 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu
    2. SMK Brawijaya Kalurahan Ngaglik Kec Batu
    3. SMK EDITH Jl. Raya Bèji 133 Désa Sumberejo Kec Batu
    4. SMK Islam Jl Barat Stadion Brantas Kalurahan Sisir Kec Batu
    5. SMK Maarif Jl. Dorowati 01 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu
    6. SMK Muhammadiyah 1 Jl. Welirang 17 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu
    7. SMK Negeri 01 Jl Brama 11 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu
    8. SMK Negeri 02 Jl.Raya Bèji No 08 Désa Bèji Kec Junrejo
    9. SMK Negeri 03 Jl. Selecta Raya Désa Tulungrejo Kec Bumiaji
    10. SMK Putikecwara Jl Semeru 01 Batu Kalurahan Sisir Kec Batu

KaséhatanBesut

Ing Kutha Batu ana fasilitas kaséhatan ya iku wujud Rumah Sakit Hasta Brata dumunung ing Dl. RA Kartini 1 Ngaglik lan Puskesmas ing Désa Bèji RT 01 / RW 04.

Panganan lan plesiranBesut

Uga delengenBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut