Tuduhaké menu pokok

Roma (basa Italia lan Latin: Roma) ya iku kutha krajan Italia, kutha krajan Provinsi Roma lan uga kutha krajan laladan Lazio. Kutha iki dumunung ing sungapané Kali Tiber, cedhak Laut Tengah, ing 41°54' LU 12°29' BT. Vatikan, siji laladan kantong (enklave) berdaulat ing wewengkon Roma, minangka punjeré Gréja Katulik Roma kang dipangarsani déning Sri Paus.

Rome
Roma
Komune
Roma Capitale
A view of Rome: the top left picture to the is the Colosseum, followed (left to right) by the Monument to Vittorio Emanuele II, the Piazza della Repubblica, the Castel Sant' Angelo, the Trevi Fountain, the dome of St. Peter's Basilica and finally an aerial view of the city's historic centre.
A view of Rome: the top left picture to the is the Colosseum, followed (left to right) by the Monument to Vittorio Emanuele II, the Piazza della Repubblica, the Castel Sant' Angelo, the Trevi Fountain, the dome of St. Peter's Basilica and finally an aerial view of the city's historic centre.
Gendéra Rome
Gendéra
Peparab: The Eternal City
Nagara Italia
Wewengkon administratifLatium (Lazio)
ProvinsiRoma (RM)
Pamaréntahan
 • MayorGianni Alemanno (PdL)
Laladan
 • Gunggung1.285,31 km2 (49,626 sq mi)
Élepasi20 m (70 ft)
Cacah warga (December 2009)[1]
 • Gunggung2.743.796
 • Pepadhet21/km2 (55/sq mi)
Demonym(s)Romani
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe pos00100; 00121 to 00199
Kodhe tilpun06
Santo PelindungSanto Petrus and Santo Paulus dari Tarsus
-Dina29 Juni
Situs wèbSitus jaringan resmi
Forum Romanum
Castel Sant'Angelo
Sana Warisan Donya UNESCO
Pusat Sajarah Roma, Lemah Dhuweni Tahta Suci tlatah Kutha Kanggo Ngerasakake Hak Ekstrawewengkon lan San Paolo Fuori le Mura
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
250px
JinisBudaya
Wewatoni, ii, iii, iv, vi
Rujukan91
Tlatah UNESCOÉropah dan Amérika Utara
Sujarah prasasti
Prasasti1980 (Sési Ka-4)
Èkstènsi1990
"Roma" bisa uga ngarujuk menyang Surat Paulus marang Jemaat ing Roma, salah siji kitab ana ing Alkitab.
Garis langit Roma

Minangka kutha kang gedhé dhéwé ing Italia, Roma sing ndunungi cacahé 2.823.807 jiwa (2004) ditambah watara 4 yuta ing laladan metropolitan. Wali kutha Roma wektu iki ya iku Walter Veltroni.

Sajarah kutha iki dawa banget, amèh ana 2.800 taun. Selawasé iku, kutha iki naté dadi pusat Karajan Romawi, Républik Romawi, Kakaisaran Romawi, lan saterusé dadi nagara Kepausan, Karajan Italia, lan saiki Républik Italia.

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. "Demography in Figures". Istituto nazionale di statistica (ISTAT).  June 2010.


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo