Tuduhaké menu pokok
Anzio-Stemma.png

Anzio iku sawijining kutha lan panggonan tetirah (resort) ing pasisir region Lazio ing Italia, watara 33 mil kidulé Roma. Kawentar bab pranatan ing pantèné, kutha iki minangka plabuhan mancing kang populèr kanggo para turis lan plabuhan kanggo ferri lan hydroplanes tumuju menyang Kapuloan Pontine ya iku pulo-pulo Ponza, Palmarola lan Ventotene. Kutha iki ngandhut sajarah wigati minangka papan pandharatan sekuthu sajeroning Perang Donya II. Anzio éntuk pahargyan Gendéra Biru marga kualitas pantèné.

Comune Anzio
Negara Flag of Itali Italia
Region Lazio
Provinsi Provinsi Roma
Walikutha Candido De Angelis (since May 2003)
Area 43.43 km2 (17 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 41°26′N 12°37′E / 41.433°N 12.617°E / 41.433; 12.617
Gentilic Anziati
Kodhe Telepon 06
Kodhe Pos 00042
Frazioni Anzio Colonia, Marechiaro, Cincinnato, Falasche, Villa Claudia, Lavinio Stazione, Lavinio Mare, Padiglione, Lido dei Gigli, Lido dei Pini
Patron St. Anthony
Website: www.comune.anzio.roma.it
Pemandhangan Tor Caldara ing Anzio

SajarahBesut

Jaman VolsciBesut

Diarani Antium ing jaman kuna, tlatah iki minangka kutha krajan kanggoné rakyat Volsci nganti tlatah iki direbut déning bangsa Romawi.

Jaman RomawiBesut

Abad PertengahanBesut

Perang Donya IIBesut

DhémografiBesut

Tuwuhing sing ndunungi

 

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo