Stadion Green Point

Stadion Green Point sing dumunung ing kutha Cape Town, Afrika Kidul iku siji stadion. Sajeroning tahap perancangan stadion mau dirujuk minangka "Stadion Renaisans Afrika" (Inggris: 'African Renaissance Stadium').

Stadion Green Point
Stadion Green Point
LokasiCape Town, Afrika Kidul
PemilikKutha Cape Town
OperatorDiumumkan kemudian
PermukaanRumput
Biaya konstruksi2,85 milyar Rand Afrika Kidul
ArsitèkArsitek GMP
Kapasitas68.000 (bal-balan)

Stadion lan Piala Donya FIFABesut

Stadion dumunung ing Green Point, antarané Signal Hill lan Samudra Atlantik, cedhak pusat kutha Cape Town lan Victoria & Alfred Waterfront, papan blanja wisatawan sing populer ing panggonan mau. Stadion iki duwé kapasitas watara 68.000 kursi. Stadion iki uga kahubung karo pasisir segara nganggo dalan anyar, Granger Bay Boulevard, lan dilingkungi taman kutha sing jembaré 60 hektar.

Ing Piala Donya, stadion iki kanggonan 5 tetandhingan babak penyisihan grup, siji tetandhingan babak kaloro, siji tetandhingan prapat final lan siji tetandhingan semi-final.

RujukanBesut

Pranala njabaBesut

33°54′19″S 18°24′31″E / 33.90528°S 18.40861°E / -33.90528; 18.40861