Tuduhaké menu pokok

Gabriel Iván Heinze (lair 19 April 1978 ing Crespo, Entre Ríos) inggih punika salah satunggalipun juru main bal-balan saking Argentina.[1] Wiwitanipun Heinze main dadi dadi bèg sisih kiwa, nanging salajengipun gantos dados juru main mburi sisih tengah. Heinze gadhah asma sanès Gringo.[1] Taun 2004, Heinze main ing klub Manchester United. Bubar saking MU banjur mlebet Real Madrid F.C.. Ing klub Real Madrid Heinze saged biyantu klub punika angsal tiga gelar juwara.[1] Heinze sampun mbela tim nasional bal-balan Argentina ngantos kaping 80. Piyambakipun sampun kaping kalih ndhèrèk Piala Donya FIFA, sanèsipun piyala donya Heinze uga naté ndhèrèk Copa Amérika.[1]

Gabriel Heinze
Gabriel Ivan Heinze.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gabriel Iván Heinze
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi main bèg
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 4
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996-97
1997-98
1998-99
1999-2001
2001-04
2004-
Newell's Old Boys
Real Valladolid
Sporting (loan)
Real Valladolid
Paris Saint-Germain,
Manchester United F.C.
8(0)
0(0)
5(1)
54(1)
98(4)
31(1)
Tim nasional
2003- Argèntina Argentina 33 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul Januari 2006.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 Juni 2006

KarierBesut

Heinze wiwitanipun mlebet grup bal-balan ing kutha asalipun Newell's Old Boys.[2] Salajengipun Heinze misuwur banjur kathah klub saking Éropah ingkang ngontrak piyambakipun. Nalika yuswa 19 taun Heinze mlebet klub Real Valladolid ing Spanyol.[2] Nalika taun 1998, Heinze ipunkontrak déning klub Sporting Clube de Portugal.[2] Sasampunipun mangsa 2000-2001 Heinze ndhèrèk klub Castile and León. Banjur Heinze ndhèrèk klub Paris Saint-Germain FC.[2] Ing klub saking Paris punika Heinze main ngantos kaping 100.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d locales otra vez|trans_ We played at home again dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)
  2. a b c d e [http://m.lanacion.com.ar/1271584-zona-mixta-personalidades-distintas?camp=nota_recom%7Ctitle=Zona mixta, personalidades distintas|trans_title=Mixed area, different personalities] dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)]

Pranala njawiBesut