Gnégnéri Yaya Touré (lair ing Sekoura Bouaké, Pasisir Gading, 13 Mèi 1983; umur 37 taun) dhèwèké iku juru main bal-balan Pasisir Gading kang dadi juru main tengah kanggo klub Liga Utama Inggris, Manchester City dan tim nasional bal-balan Pasisir Gading.

Yaya Touré
Yaya Touré.jpg
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Gnégnéri Yaya Touré
Tanggal lair (1983-05-13) 13 Mèi 1983 (umur 37)
Papan lair Sekoura Bouaké, Pasisir Gading
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[1]
Posisi Glandhang
Informasi klub
Klub mangsa iki Pensiun
Nomer 24
Karier mangsa enom
1996–2001 Mimosas
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
2001–2003 Beveren 70
2003–2005 Metalurh Donetsk 33
2005–2006 Olympiacos 19
2006–2007 Monaco 27
2007–2010 Barcelona 74
2010-2018 Manchester City F.C. 90
Tim nasional
2004– Pasisir Gading 74 (12)
  • Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah dan akurat per 24 Fèbruari 2013, 14:55 (UTC).

    ‡ Panampilan lan gol sak tim nasional akurat per 22 Januari 2012, 15:13 (UTC)

Touré kondhang amarga bisa madukakaé banteré mlayu, kamampuan passing, kuwaté awak lan teknik kang diduwèni. Dhèwèké uga kagolong juru main serbaguna. Dhèwèké tau duwé kepenginan dadi striker nalika jamané enom, lan tau dadi juru main bèg tengah, uga nalika dolanan kanggo FC Barcelona ning Final Liga Champions UEFA 2009.

Dhèwèké tau dolanan dadi glandhang box-to-box lan sok pindah saka posisi defensif lan ofensif sasuwené tanding. Touré miwiti kariré dolanan ning klub ASEC Mimosas, Pasisir Gading, kang wis gawé dhèwèké kondhang awit umur 18 taun.

Karier KlubBesut

Dolanané kang apik ning ASEC Mimosas gawé seneng klub-klub Éropah. Sawisé saka ASEC Mimosas, Touré dolanan kanggo SK Beveren ning Bèlgi, Metalurh Donetsk ning Ukraina, Olympiakos ning Yunani, lan AS Monaco ning Perancis.

RéferènsiBesut

  1. "Player Profile – Yaya Toure". Premier League. Retrieved 13 December 2011.

Pranala njabaBesut