Cristiano Ronaldo dos Santos di Aveiro (pocapané [kɾɨʃˈtiɐnu ʁuˈnaɫdu]), OIH, (lair 5 Fèbruari 1985[2] ing Funchal, Madeira) iku juru main bal-balan saka Portugal sing main ing Liga Serie A Italia klub Juventus lan Tim nasional Portugal.

Cristiano Ronaldo
Katerangan priangga
Jeneng dawa Cristiano Ronaldo dos Santos di Aveiro
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)[1]
Posisi main Stiker , sayap kiri (LWF)
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 7
Karir nom
1993–1995
1995–1997
1997–2001
CF Andorinha
CD Nacional
Sporting CP
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2003
2003-2009
2009-2018
2018-saiki
Sporting CP
Manchester United
Real Madrid
Juventus F.C.
025 0(3)
120 (130)
350 (355)
Tim nasional
2003– Portugal 056 (21)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:06, 30 September 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 17:24, 30 September 2016 (UTC)
Cristiano Ronaldo lan Lionèl Mèssi ing taun 2011

Pranala njabaBesut

GelarBesut

KlubBesut

Manchester United
Real Madrid
2010–11

IndividualBesut

2004
2004
2004, 2005
2006–07
2003–04, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2009–10
2003–04, 2006–07, 2007–08
2006–07, 2007–08, 2008–09, 2009–10
2006–07
2006–07, 2007–08
2006–07, 2007–08
2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09
  • Pemain Bal-balan versi FWA: 2
2006–07, 2007–08
  • Pemain Pilihan Barclays: 2
2006–07, 2007–08
November 2006, Desember 2006, Januari 2008, Maret 2008
2007–08

  • Panghargaan Jasa Barclays: 1
2007–08
2007–08
2007–08, 2010–11
2007–08
2007–08
2007–08
2008
2008
2008
2008
  • Pemain Paling Apik Donya World Soccer: 1
2008
2009
2010–11
2010–11

OrdoBesut

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut

  1. "Manchester United - CRISTIANO RONALDO". Premier League. Dijupuk 2007-04-29. 
  2. "Cristiano Ronaldo profile". 
  3. (ing basa Portugis) "Selecção distinguida pelo Duque de Bragança". Cristiano Ronaldo News. 30 August 2006. Dijupuk 30 August 2006. 

Pranala njabaBesut