Arab Saudi

(Kaelih saka Saudi Arabia)

Arab Saudi utawa Saudi Arabia utawa Karajan Arab Saudi iku nagara ing Asia. Kutha krajané yaiku: Riyadh. Sing ndunungi kira-kira ana 25 yuta. Arab Saudi iku nagara Arab kang dumunung ing Jazirah Arab. Nduwèni iklim ara-ara lan wewengkoné sapérangan dumadi saka segara wedhi lan segara wedhi utawa ara-ara pasir kang paling jembar yaiku Rub Al Khali. Wong Arab nyebut tembung segara wedhi nganggo tembung sahara.

المملكة العربية السعودية
Al-Mamlakah al-'Arabiyah as-Sa'udiyah
Patakaning Arab Saudi
Pataka
Aditamènging Arab Saudi
Aditamèng
Cihnabrawit: لا إله إلا الله محمد رسول الله
Gunagita: An-Nasheed Al-Wattani As-Saudi
Dunungpenering Arab Saudi
Kuthagara
lan brehakutha
Riyadh
JawatbasaArab
PapréntahanMonarki absolut
• Raja
Salman bin Abdul-Aziz Al Saud
• Putra Makutha
Mohammed bin Salman
Persatuan
• Banyu (%)
dapat dihiraukan
Population
• Pikira-kira 2006
27.019.731 (46)
• Cacahjiwa 2004
25.100.430
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$576,4 miliar (24)
• Saben wong
US$15.338 (46)
ArtacihnaRiyal (SAR)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Durawadasandi966
Nagarasandigreha.sa

Nagara Arab Saudi iki wewatesan langsung (searah pandom jam saka arah lora) karo Yordania, Irak, Kuwait, Lempongan Pèrsi, Uni Emirat Arab, Oman, Yaman, lan Segara Abang.

Jeneng Saudi asal saka tembung Bani Saud minangka kulawarga karajan lan pendhiriné. Arab Saudi misuwur minangka Nagara kelairan Muhammad sarta tuwuh lan ngrembakané agama Islam, saéngga ing gendérané ana loro kalimat syahadat kang tegesé "Ora ana tuhan (kang haq) kanggo disembah saliyané Allah lan Muhammad iku utusané".

SaudiArabiaNumbered.png

Wewengkon Arab Saudi kapérang dadi 13 provinsi utawa manatiq (jamak saka mantiqah) yaiku:

  1. Bahah
  2. Hududusy Syamaliyah
  3. Jauf
  4. Madinah
  5. Qasim
  6. Riyadh
  7. Syarqiyah, Arab Saudi (Provinsi Timur)
  8. 'Asir
  9. Ha'il
  10. Jizan
  11. Makkah
  12. Najran
  13. Tabuk

Mangga PirsaniBesut

Pranala njabaBesut