Sporting Clube de Portugal (biyasa dipanggil Sporting Portugal) inggih punika asma sebuah klub ulah raga Portugal ingkang paling misuwur nglampahi tim bal-balannipun. Bermarkas ing Lisboa.

Sporting CP
Jeneng dawaSporting Clube de Portugal
ParabanSportinguistas
Leões (Singa)
Verde e Brancos (Hijau dan Putih)
YasaJuli 1, 1906 (1906-07-01) (114 taun kapungkur)
StadhiyonStadion José Alvalade,
Lisboa, Portugal
Momotan50.095[1]
PrésidhènPortugal Frederico Varandas
PanglatihPortugal Silas
LigaPrimeira Liga
2018–193
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Tim sepak bolanipun madeg taun 1906 lan misuwur amarga sistem latihan remaja. Kanthi Benfica lan Porto, minangka salah sawijining 3 tim paling apik ing Portugal.

SkuatBesut

Per 30 January 2020.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Renan Ribeiro
3   DF Tiago Ilori
4   DF Sebastián Coates
5   MF Eduardo
7   MF Rafael Camacho
9   FW Marcos Acuña
10   FW Luciano Vietto
13   DF Stefan Ristovski
14   DF Luís Neto
16   MF Rodrigo Battaglia
19   DF Valentin Rosier
No. Pos. Jeneng
20   FW Gonzalo Plata
22   DF Jérémy Mathieu
26   DF Cristian Borja
27   MF Miguel Luís
29   FW Luiz Phellype
37   MF Wendel
77   FW Jovane Cabral
81   GK Luís Maximiano
90   FW Andraž Šporar
98   MF Idrissa Doumbia
99   GK Diogo Sousa

PrestasiBesut

  • Piala Winners UEFA: 1
    • 1963-64
  • Liga Portugis: 18
    • 1940–41, 1943–44, 1946–47, 1947–48, 1948–49, 1950–51, 1951–52, 1952–53, 1953–54, 1957–58, 1961–62, 1965–66, 1969–70, 1973–74, 1979–80, 1981–82, 1999–00, 2001–02
  • Piala Portugal: 17
    • 1940–41, 1944–45, 1945–46, 1947–48, 1953–54, 1962–63, 1970–71, 1972–73, 1973–74, 1977–78, 1981–82, 1994–95, 2001–02, 2006–07, 2007–08, 2014–15, 2018–19
  • Piala Super Portuguese: 8
    • 1982, 1987, 1995, 2000, 2002, 2007, 2008, 2015

Pemain-pemain ingkang misuwurBesut

 
Sporting - 1922/23

Cathetan sukuBesut

  1. "Stadion Info". sporting.pt. Retrieved 2020-02-27.
  2. "Plantel". Sporting Clube de Portugal. Retrieved 6 July 2019.