Tuduhaké menu pokok

Los Angeles (IPA: /lɒˈsændʒəlɨs/wonten ing asa Inggris lan IPA: [loˈsaŋxeles] ing basa Spanyol) punika satunggiling kitha nomer kalih paling ageng ing praja California miturut cacahipun sing ndunungi.[1] Asring dipuncekak dados L.A. kémawon, kitha wau minangka kitha global donya kategori A[2] utawi alpha world city [3] Tlatah Los Angeles–Long Beach–Santa Ana metropolitan punika gadhah kinten-kinten 13 yuta sing ndunungi.[4] Los Angeles dipunyasa ing taun 1781 déning gubernur Spanyol Felipe de Neve minangka El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula (Désa kanggé para wanita, Putri Malaékat saking Porciúncula). Kitha punika dados péranganing Mexico ing taun 1821 sasampunipun mardhika saking Spanyol, lan salajengipun dados péranganing Amérikah Sarékat ing taun 1848 ing pungkasan Perang Mexico-Amérika. Minangka satunggiling kitha global Alpha (alpha city), Los Angeles dados punjer budaya, punjer teknologi, lan punjer dagang ing donya.

City of Los Angeles
Skyline of City of Los Angeles
Gendéra City of Los Angeles
Gendéra
Official seal of City of Los Angeles
Lambang
Peparab: The City of Angels, L.A.
Location within Los Angeles County in the state of California
Location within Los Angeles County in the state of California
StateCalifornia
CountyLos Angeles County
Settled1781
IncorporatedApril 4 1850
Pamaréntahan
 • JinisMayor-Council
 • MayorAntonio Villaraigosa
 • City AttorneyRocky Delgadillo
 • Governing bodyCity Council
Laladan
 • City498,3 sq mi (1.290,6 km2)
 • Land469,1 sq mi (1.214,9 km2)
 • Water29,2 sq mi (75,7 km2)  5.8%
 • Urban1.667,9 sq mi (4.319,9 km2)
Élepasi0– 5.079 ft (0– 1.548 m)
Cacah warga (2006)
 • City3.849.378
 • Pepadhet8.205/sq mi (3.168/km2)
 • Métro12.950.129
 • DemonymAngeleno
Zona wektuPST (UTC-8)
 • Usum panas (DST)PDT (UTC-7)
Situs wèbwww.ci.la.ca.us/
Los Angeles
Hollywood Sign PB050006.jpg

Ugi pirsaniBesut

RéferènsiBesut

Wacan TerusanBesut

Pranala njawiBesut