Tuduhaké menu pokok

Oakland ya iku salah sawijining kutha ing Amérikah Sarékat. Manggone ing pérangan kulon praja California. Ing taun 2006, kutha iki duwé cacah penduduk akèhé 411.755 jiwa lan duwé amba wewengkon 202,4 km². Lan duwé angka kepadatan penduduk akèhé 2.751,4 jiwa/km².

Oakland
Kota
Kota Oakland
Downtown Oakland dari Danau Merritt
Downtown Oakland dari Danau Merritt
Gendéra Oakland
Gendéra
Peparab: Oaktown, The O, The Town
Lokasi di Alameda County dan praja California
Lokasi di Alameda County dan praja California
NagaraBendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Praja California
CountyAlameda
Pamaréntahan
 • JinisMayor-Council
 • MayorJean Quan (D)
 • SenatLoni Hancock (D)
 • AssemblyNancy Skinner (D)
Sandré Swanson (D)
Mary Hayashi (D)
 • U. S. CongressBarbara Lee (D) (CA-09)
Laladan[1]
 • Gunggung78,002 sq mi (202,024 km2)
 • Land55,786 sq mi (144,485 km2)
 • Water22,216 sq mi (57,54 km2)  28.48%
Élepasi42 ft (12,8 m)
Cacah warga (2010)
 • Gunggung390.724
 • Urut pepadhet1 di Alameda County
8 di California
47 di Amérikah Sarékat
 • Pepadhet5.0/sq mi (1.9/km2)
Zona wektuPST (UTC−8)
 • Usum panas (DST)PDT (UTC−7)
Kode pos94601–94615, 94617–94624, 94649, 94659, 94660–94662, 94666
Kodhe laladan510
Kode FIPS06-53000
GNIS feature ID0277566
Situs wèbhttp://www.oaklandnet.com
Sesawangan kutha Oakland

Ing laladan metropolitan cacahé punjul 7 juta jiwa. Kutha iki dadi pusat utama Kabupatèn Alameda, California.

Kota kembarBesut

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut