Haiti

Haiti iku nagara pulo ing Karibia. Kutha krajané yaiku Port-au-Prince. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 8.373.750 ing taun 2006 lan jembaré ana 27.750 km². Haiti wujud nagara angka loro sing mardika ing Bawana Amérika sawisé Amérika Sarékat. Haiti uga salah siji produsèn gula paling wigati ing donya.

Républik Haiti
Repiblik d Ayiti
République d'Haïti
Patakaning Haiti
Pataka
Cihnabrawit: L'Union Fait La Force
(Prancis: "Kamanunggalan Nggawa Kakuwatan")
Gunagita: La Dessalinienne
Dunungpenering Haiti
Kuthagara
lan brehakutha
Port-au-Prince
JawatbasaKreol, Prancis
PapréntahanRépublik
Claude Joseph
Ariel Henry
Formasi
• minangka Saint-Domingue
1697
• Mardika saka Prancis

1 Januari, 1804
• Banyu (%)
0,7%
Population
• Pikira-kira 2006
8.373.750 (90)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$13,35 miliar (126)
• Saben wong
US$1.625 (157)
Gini (2001)59.2
dhuwur
GPM (2007)Increase 0.529
Error: Invalid HDI value · 146th
ArtacihnaGourde (HTG)
Laladan wektuUTC-5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-4
Durawadasandi509
Nagarasandigreha.ht

Pranala njabaBesut