Tuduhaké menu pokok

Old Trafford (jejuluk The Theatre of Dreams diwènèhaké déning Sir Bobby Charlton) iku stadhion bal-balan ing kutha Stretford, Trafford, Manchester Raya, Inggris. Stadhion iki dadi kandhangé tim bal-balan Manchester United F.C.. Lapangan iki diduwèni kanthi permanèn déning Manchester United F.C. wiwit taun 1910. Stadhion iki ora digunakaké nalika taun 1941-1949 amarga dibom nalika Perang Donya II.[1]

Old Trafford
Theatre of Dreams
Old Trafford setelah banyak mengalami renovasi
LokasiSir Matt Busby Way,
Old Trafford,
Greater Manchester,
Inggris
Pelepasan tanah1909
Dibuka1910
PemilikManchester United
OperatorManchester United
Biaya konstruksi£90,000 (1909)
ArsitèkArchibald Leitch (1909)
Kapasitas76.212
Pemakai
Manchester United (Liga Utama Inggris) (1910–saiki)

Stadhion iki bisa diisi 76.000 wong. Ing tanggal 25 Maret 1939, stadhion iki mecahaké rékor cacahé panonton nganti 76.962, nalika ana bal-balan antarané Wolves-Grimsby.

Old Trafford dadi stadhion kang duwé kapasitas nomer loro ing Inggris, sawisé Stadhion Wembley. Stadhion iki uga dadi stadhion nomer telu gedhé dhéwé ing Inggris, saliyané iku uga dadi nomer sewelas gedhé dhéwé ing Éropah.

SajarahBesut

Satus taun kapungkur, Old Trafford miwiti pagelaran kang pisanan nalika MU mungsuh Liverpool nalika liga Inggris. Wiwitané: Manajer MU Serikat John Henry Davies ngentèkaké nganti £ 60.000 kanggo yasa stadhion. Nalika taun 1909, ana arsitèk saka Sekotlan, Archibald Leitch, kang nggawé dhésain stadhion iki. Sawisé pirang-pirang sasi dibangun déning Bapak Brameld lan Smith saka Manchester, Old Trafford wis bisa minangka bal-balan.

Tim inti Mu kang pisanan main ing stadhion Old Trafford-Harry Moger; George Stacey; Vince Hayes; Dick Duckworth; Charlie Roberts; Sam Blott; Billy Meredith; Harold Halse; Tom Homer; Sandy Turnbull; George Wall.[2]

Cathetan sikilBesut

  1. www.stadiumguide.com; Oldtrafford(diundhuh tanggal 7 Agustus 2011)
  2. www.manutd.com; sejarah Old Trafford(diundhuh tanggal 7 Agustus 2011)

Pranala njabaBesut