Celtic F.C.

Celtic Football Club (dipunlafalaken "seltik", /sɛltɪk/ wonten ing IPA) inggih punika sawijining klub bal-balan asal Sekotlan, ingkang tetandhingan wonten ing Liga Utama Sekotlan, kompetisi tingkat paling inggil wonten ing Sekotlan. Klub punika gadhah markas wonten ing sisih pucuk wétan kutha Glasgow.[1]

Celtic F.C.
Glasgow Celtic
Jeneng jangkep The Celtic Football Club
Peparab 'The Bhoys', 'Hoops', 'Tic'
Diadegaké 1888
Lapangan Celtic Park
Parkhead
Glasgow
Lanarkshire
Kapasitas 60.832
Ketua Sekotlan John Reid
Manajer Irlandia Lor Neil Lennon
Liga Liga Utama Sekotlan
2021/22 SPL, 1.
Seragam kandang
Seragam tandang

Klub punika gadhah jejuluk resmi the Bhoys, utawi ingkang boten resmi the Hoops. Èwadènè nama jangkepipun klub punika inggih The Celtic Football Club, piyambakipun asring kanthi keliru dipunsebut minangka "Glasgow Celtic" (utawi "Celtic Glasgow"), mliginipun déning para komentator Inggris punapa déné asing.

Stadion kandhang Celtic inggih punika wonten ing Celtic Park, ingkang sapunika minangka stadion klub paling ageng angka 2 wonten ing Britania Raya. Rikala 2005/06, Celtic Park narik rata-rata 58.150 penonton [1], ingkang damel Celtic mapan ing posisi angka 2 sasampunipun Manchester United[2] saking rata-rata jumlah penonton saking klub bal-balan Britania pundi kemawon.

Sesarengan kaliyan sainganipun, Rangers F.C., kekalih klub punika dipunsebut minangka Old Firm inggih punika salah satunggaling persaingan ingkang paling kondhang lan keras ing ulah raga. Klub punika kanthi tradisiional dipunidentifikasikaken kaliyan komunitas Katolik Glasgow.

Rikala taun 1967, Celtic dados tim Britania ingkang kapisanan ingkang saged dados juara Piala Éropah. Sadèrèngipun kamenangan ingkang gadhah sajarah punika, boten satunggal klub Éropah Utara ingkang naté menangaken turnamen punika, ingkang limrahipun dipunmenangaken déning klub-klub Italia, Portugal, lan Spanyol. Celtic menangaken saben kompetisi ingkang dipundhereki nalika mangsa punika: Liga Sekotlan, Piala Scottish FA, Piala Liga Sekotlan, Piala Éropah, lan Piala Glasgow.[3]

Koleksi gelarBesut

Top SkorerBesut

Top 10 Salawasing sajarah (including, League, Scottish Cup, League Cup and European goals):

  1. Jimmy McGrory-468 (McGrory also holds the record for the most professional career league goals in British football history).
  2. Bobby Lennox-273
  3. Henrik Larsson-242
  4. Stevie Chalmers-231
  5. Jimmy Quinn-217
  6. Patsy Gallacher-192
  7. John Hughes-188
  8. Sandy McMahon-177
  9. Jimmy McMenemy-168
  10. Kenny Dalglish-167

Top 10 League goal-scorers:

  1. Jimmy McGrory-397
  2. Jimmy Quinn-187
  3. Patsy Gallacher-186
  4. Henrik Larsson-174
  5. Bobby Lennox-167
  6. Stevie Chalmers-159
  7. Jimmy McMenemy-144
  8. Sandy McMahon-130
  9. Adam McLean-128
  10. John Hughes-115

Penampilan ingkang kathah piyambakBesut

  1. Billy McNeill-790
  2. Paul McStay-678
  3. Roy Aitken-669
  4. Danny McGrain-661
  5. Pat Bonner-642
  6. Bobby Lennox-587
  7. Bobby Evans-548
  8. Jimmy McMenemy-515
  9. Jimmy Johnstone-515
  10. Tommy Burns-504

ManajerBesut

Cathetan sukuBesut


Kang sadurungé
Real Madrid
Juara Piala Champions
1967
Kang sawisé
Manchester United